fbpx

Франківські активісти вимагають від Руслана Марцінківа ветувати скандальні рішення сесії

Політика 11:15, 13.07, 2016

Франківські активісти об'єдналися, щоб зупинити свавілля міської влади. Вони вимагають від міського голови Руслана Марцінківа ветувати три скандальних рішення міської ради від 8 липня та терміново скликати наступну сесію, щоб їх скасувати.

Як вимагають активісти, скасувати потрібно такі рішення: "Про затвердження детального плану території в районі вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську", "Про затвердження змін до відкоригованого детального плану території комплексної забудови мікрорайону №7 в межах вулиць Калуське шосе – Горбачевського – Ціолковського" та "Про створення комунального підприємства "Муніципальна варта". 

Ці рішення були прийняті з порушенням норм Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Закону України "Про доступ до публічної інформації" та Постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 №555 "Про затвердження Порядку проведення громадських слухань".

Активісти уже звернулися до прокуратури, СБУ, суду та народних депутатів від Прикарпаття, щоб ті сприяли у скасуванні цих рішень.

Міська рада та мер порушили закон, щоб протягнути свої "договорняки". Якщо громада дозволить владі й надалі так діяти, то це стане початком політичного свавілля та диктатури в Івано-Франківську, вважає, голова міської асоціації учасників АТО Василь Андріїв.

"Всупереч громаді, учасникам АТО, вони прийняли такі скандальні, резонансні рішення, щоб задовольнити потреби політично-економічних кланів", – сказав Андріїв.

 

Найбільше активістів обурило рішення по ДПТ Промислової – Макогона – Крайківського, де планують збудувати 33 багатоповерхівки.

"Громада дізналася про це в останню мить. Не було громадських слухань, що визнав і сам Руслан Марцінків. Таким рішенням вони протягнули свої "договорняки". Вважаємо це проявом диктатури", – говорить Василь Андріїв.

Також активісти вимагають скасувати рішення про передачу фірмі "Передмістя 2000", правонаступнику скандального "Екстіму", 2 га землі під забудову. Вони пропонують розділити виділену ділянку на дві частини, одну, на якій уже розпочалося будівництво, залишити фірмі, іншу – під соціальну програму "Житло для учасників АТО".

Третє рішення, яке вимагають скасувати, – створення КП "Муніципальна варта".

"Треба звернути увагу на те, що ця Муніципальна варта буде підпорядковуватися виключно меру міста. Тобто створюється своєрідний силовий блок для проштовхування подібних рішень", – заявив Андріїв.

Активістка, голова ГО "Залізний тризуб" Наталія Сербин порівняла сесію міськради 8 липня із засіданням Верховної Ради у січні 2014.

Сербин заявила, що вимагатимуть від Руслана Марцінківа ветувати ці рішення та протягом двох тижнів скликати сесію міськради для їх скасування.

"Ми даємо вимоги: перше  це ветувати ці рішення. По-друге, зібрати позачергову сесію і скасувати це рішення. Але не знаю, чи мер може знайти в собі сили зробити так, бо там крутяться великі гроші",  заявила активістка.

Окрім того, активісти вимагають від міського голови чітко дотримуватися законодавства України та приймати рішення виключно в правовому полі із врахуванням думки громади Івано-Франківська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: