fbpx

Франківські активісти вдарили рейдом по "авторагулях"

Суспільство 13:33, 21.01, 2015

Активісти івано-франківського осередку організації "СтопХам" здійснили рейд вулицями міста та клеїли наліпки на лобове скло машин, припаркованих не за правилами дорожнього руху.

Активісти розпочали рейд з площі біля Івано-Франківської ОДА, адже там постійно чимало автомобілів, припаркованих як на пішохідній частині, так і біля/на пішохідних переходах, перехрестях. На них наклеїли наліпки "Мені чхати на всіх. Паркуюсь, де хочу".

"Мета цієї акції – навчити наших водіїв бути культурними, поважати і пішоходів, і інших водіїв. Що обурює? Дехто паркується в незаконних місцях, дехто що хоче, те й робить", – розповів організатор акції Максим Калин.

До акції долучилися й мешканці міста. Так, пан Олександр розповів, що, будучи і пішоходом, і водієм, не дозволяє собі таких порушень. Чоловік обурений таким ігноруванням правил паркування іншими водіями.

"Мене таке паркування обурює чисто морально. Коли ви бачите, як йде молода мама з малою дитиною у візочку і вона не має можливості пройти по тротуару та провезти цей візочок, вона вимушена піддавати ризику своє життя, життя своєї дитини, виходячи на проїжджу частину. Як для водія… спробуйте один раз проїхати автомобілем через таких "паркувальників" і побачите, що це пов’язано з ризиком і автомобіль пошкодити. Перш за все, страждає, звичайно, нервова система", – зазначив пан Олександр.

Водії, яких застали "на місці злочину", переважно одразу зголошувалися перепаркувати авто.

Пізніше до активістів приєдналися інспектори ДАІ, які проводили виховні роботи з порушниками правил дорожнього руху та обходилися попередженнями.

Порушив ПДР і громадянин іншої держави. Він спробував припаркуватися прямо на кільцевому перехресті біля площі Міцкевича та вул. Леся Курбаса. Інспектор ДАІ перевірив документи іноземця та попросив припаркуватися в іншому місці.

Активісти кажуть, що такі акції планують зробити регулярними і два-три рази на тиждень "виховувати" водіїв.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: