fbpx

Франківські бібліотекарі передали на Схід понад вісім тисяч україномовних книг

Суспільство 12:06, 26.11, 2014

З Івано-Франківська до бібліотек Східної України передали понад вісім тисяч україномовних книг. Передають художню, дитячу літературу та книги з історії України.

"Головна місія цієї акції – доправити україномовну книгу. Це ми робили усі разом. Основна частка літератури, яка передається, україномовна. Ми намагаємося помогти у формуванні книжкових фондів бібліотек Східної України саме українською літературою", – заявила директор Івано-Франківської обласної наукової бібліотеки ім. І. Франка Людмила Бабій.

Людмила Бабій сподівається, що ці книги пришвидшать зміну свідомості в українців на Сході і вони зрозуміють, хто і що зробив для України.

"Сьогодні свідомість у багатьох українців настільки змінилась, що усі розуміють, хто такий Степан Бандера і "бандерівці", – говорить Бабій. – Сподіваюся, що книги, які розповідатимуть про героя Бандеру чи УПА, дозволять зрозуміти мешканцям Сходу, хто і що зробив для України".

Координатор Івано-Франківської "Самооборони" Юрій Лопянецький, який і доставлятиме зібрані книги до бібліотек Східної України, повідомив, що доставка книг планувалася кілька тижнів тому, але через проблеми з пошуками пального та водія, який б це все доставив у зону АТО, приходиться відправлятись тільки тепер.

"У нас були проблеми з транспортом та питання із пальним, але все вирішилось, знайшли машину, знайшли пальне. Дуже багато водіїв відмовляються, особливо після подій в Іловайському котлі", – говорить Юрій.

Разом із книгами у зону АТО будуть доставлені харчі, одяг та дитячі речі, які будуть завезені в один із сиротинців Східної України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: