fbpx

Франківські дизайнери розробили логотип Татарова. ФОТО

Стиль життя 10:55, 18.11, 2017

На минулих вихідних у готельному комплексі "Коруна" презентували бренд Татарова. Тепер село має власний логотип, а спеціально створений візерунок наноситимуть на сувенірну продукцію для гостей. В Україні лише кілька сіл можуть похвалитися власним брендом.

Ініціював створення бренду Татарова сільський голова Олег Дзем’юк. Він звернувся по допомогу до франківської студії графічного дизайну Brendari, пише "Репортер".

"Нашим завданням було ідентифікувати Татарів, віднайти його унікальність, – говорить один із арт-директорів студії Євген Єфіменко. – Татарів нині намагається розвиватись і рухатися вперед. І розробка бренду допоможе виділити Татарів, поряд з яким є ще й туристичні Микуличин, Буковель, Яремче, Яблуниця".

Оскільки село орієнтується саме на сімейний відпочинок, дизайнери обрали для головної характеристики – дескриптора словосполучення "село-курорт". А створюючи орнамент, орієнтувалися на залізничний вокзал – унікальну споруду, збудовану ще за часів Австро-Угорщини.

1

"Вокзал – перлина села, яка може стати туристичною принадою, – каже Єфіменко. – Ми вирішили стилізувати його народним орнаментом за традиціями регіону. Вибрали яскраві й контрастні кольори: зелений і червоний, притаманні Прикарпаттю. Кожен елемент логотипу – двозначний: повторює елемент архітектури будівлі та символ села. Червоний дах має символізувати гостинність, арки вокзалу, за рахунок зеленого кольору – дерева, менші віконечка – гірський ландшафт".

На основі логотипу дизайнери розробили візуальний стиль, яким можна брендувати тарілки, горнята, торби, футболки, інше. Візерунок може ставати орнаментом різної складності. А за рахунок виражених кольорів та специфічних форм він впізнаваний на будь-якому носії, переконують Brendari.

Перед тим, як братися до роботи, хлопці зустрілись у Татарові з активними мешканцями, аби дізнатися, чого вони чекають від логотипу. Опитали підприємців, громадських активістів, власників готелів. З логотипом працювали майже півроку. Перша презентація відбулася в середині літа.

2

"Громадського обговорення результатів роботи не було, бо світова практика в таких випадках не передбачає громадських обговорень – відповідальність на себе бере влада, – пояснює Євген. – Громада або приймає логотип, або – ні. Людям треба бачити, як працює логотип на сувенірній продукції. Тоді вони його сприймають інакше, ніж на малюнку".

Студію графічного дизайну Brendari три роки тому заснували Євген Єфіменко і Микола Шкварок. Кожен із арт-директорів має по 10 років власного досвіду в різних агенціях. Серед впізнаваних соціальних проектів студії – брендинг громадського Центру сучасного мистецтва, міської клінічної лікарні, Франківського півмарафону, ребрендинг футбольного клубу "Прикарпаття" за ініціативи фанів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: