fbpx

Франківські гімназисти хочуть створити та подарувати місту автоматичні аудіогіди

Суспільство 18:39, 16.11, 2018

Підійти до пам’ятки архітектури та, натиснувши кнопку, дізнатись про неї все – це стане можливим завдяки проекту учнів Івано-Франківської гімназії №2. Школярі придумали, як можна покращити та полегшити екскурсії рідним містом для туристів.

Гімназія №2 долучилася до проекту USAID "План дій: через соціальні учнівські проекти – до громадянської активності", в рамках якого учні придумали проект з робочою назвою "Аудіогід".

"Наше місто дуже красиве. Приїжджають багато туристів, але не в усіх є змога найняти екскурсовода або сидіти в Інтернеті та шукати інформацію. Буде набагато зручніше, коли будуть бачити красиву споруду і в цей же момент багато про неї дізнатися, зробивши один клік", – розповідає гімназистка Іра Терлецька.

Різними мовами аудіогіди будуть озвучувати самі учні гімназії. Інформацію про пам’ятки готуватимуть також вони.

"Турист сам зможе підійти до будинку, де розташований аудіогід, натиснути кнопку і почути розповідь українською, польською, англійською чи німецькою мовою",  розповідає заступник директора з виховної роботи гімназії №2 Альміра Дебрівська.

Для технологічної розробки пристроїв-аудіогідів ініціатори звернулися до вихованців з гуртка робототехніки на базі міського центру науково-технічної творчості, де наразі вираховують вартість матеріалів для виготовлення пристроїв.

Для збору коштів гімназисти планують проводити благодійні ярмарки та звертатимуться до спонсорів.

Аудіогіди безкоштовно подарують місту.

Довідково:

З Івано-Франківської області до проекту "План дій" долучилися усього кілька шкіл. Проект виконує організація "Вчителі за демократію і партнерство" у мехаж "Програми сприяння громадській активності "Долучайся!", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. 

Основна мета проекту – розвиток навичок громадянського активізму учнівської молоді через освіту та безпосереднє залучення їх до локальних соціальних проектів і громадянських ініціатив, а також створення власних соціальних проектів, спрямованих на розв'язання проблем місцевої громади.

Ключові повідомлення: Брати активну учать у житті громади – круто! Волонтерство і створення соціальних проектів – можливість для самореалізації! Вести діалог з владою й контролювати її – не страшно! Проект дає можливість безкоштовно повчитися та втілити в життя власні ідеї.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: