fbpx

Франківські лікарі вдаються до хитрощів, аби підписати декларацію з пацієнтами. ВІДЕО

Суспільство 20:12, 29.10, 2018

Кампанія щодо формування списків пацієнтів завершується. І вже з жовтня лікарі будуть отримувати заробітну плату за надані послуги.

В Івано-Франківську фахівці вдаються до хитрощів. Запускають іміджеві сторінки в соціальних мережах, ведуть бесіди з пацієнтами та навіть розвішують оголошення на вулицях про свою діяльність. Адже як звучить лейтмотив медичної реформи "Гроші йдуть за пацієнтом", інформує ТРК "Вежа".

Терапевт Віталій Попович працює в 5-й поліклініці понад рік. Каже, цього часу мало, аби отримати бажану репутацію серед пацєнтів. Тож почав діяти. Створив свій сайт і сторінку у Фейсбуці. Тепер запрошує на прийом інтернет-користувачів.

В лікаря Поповича вже близько 600 декларантів. 5 відсотків пацієнтів прибули саме з соціальних мереж. Зазвичай це жінки та молодь.

В адміністрації медзакладу зазначили, не всі лікарі погодилися з медичною реформою. Троє фахівців все ж вирішили звільнитися.

Ті, хто розпочав "вербувати" пацієнтів заздалегідь, вже набрав достатню кількість декларантів. Лікар-педіатр Мирослава Сюрик розповідає, зі стартом медичної кампанії не стала зволікати. Спілкувалася з пацієнтами особисто, роз'яснювала нюанси процедури підписання договору та подальшої співпраці.

З декларантами Мирослава Сюрик постійно контактує. Створили групу у соціальних мережах, де фахівець відповідає на найпопулярніші запитання пацієнтів он-лайн. Лікарка наголошує, потрібно не лише підлаштовуватися під медичну реформу, але і налагоджувати комунікацію з пацієнтами.

Медики закликають людей якнайшвидше визначатися з сімейним лікарем, оскільки вибір з кожнем днем зменшується у зв’язку з набором необхідної кількості пацієнтів.

Як писав КУРС, наразі декларації з лікарями підписали 145 тисяч іванофранківців.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: