fbpx

Франківські міліціонери складають "липові" протоколи по стихійній торгівлі

Суспільство 12:55, 12.11, 2014

За захистом своїх прав до прокуратури міста Івано-Франківська звернувся мешканець обласного центру, який повідомив, що його двічі незаконно притягнуто до адміністративної відповідальності.

Так, у липні цього року щодо цього чоловіка дільничним інспектором міліції Івано-Франківського МВ УМВС у присутності двох свідків – спеціаліста управління торгівлі виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та спеціаліста КП "Муніципальна інспекція з благоустрою" складено протокол про адміністративне правопорушення за торгівлю з рук у невстановлених місцях, повідомляє КУРС з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.
 
Окрім того, всупереч вимогам законодавства, за це саме правопорушення, муніципальною інспекцією відносно нього було складено ще один протокол. Відтак, на підставі цього документу, адміністративна комісія при виконавчому комітеті міської ради винесла постанову, якою зобов’язувала чоловіка сплати 340 гривень штрафу.
Під час перевірки даного звернення прокуратурою встановлено, що так звані свідки про зазначений факт чули вперше та ніякого документу не підписували. Більше того, дільничний вніс відомості до протоколу без підтвердження будь-якими документами, що посвідчують особу. 
У зв’язку з цим прокуратурою внесено подання міському голові та керівнику КП "Муніципальна інспекція з благоустрою". 
На цей час, за результатами розгляду документів прокурорського реагування, постанова про накладення штрафу скасована, до відповідальності притягнуто провідного спеціаліста комунального підприємства. Законні права та інтереси заявника поновлено.
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: