fbpx

Франківські підприємці платитимуть за літники не лише у міськраду, а й у податкову

Суспільство 16:25, 04.03, 2016

Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради пропонує розділити плату за тимчасові споруди. Зокрема, підприємці за розташування споруд платитимуть у міський бюджет, а земельний податок – у податкову інспекцію.

Депаратмент виніс на громадське обговорення проект рішення про внесення змін у нову редакцію “Положення про тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, літніх торгових майданчиків та збірно-розбірних металевих гаражів”.

За словами Світлани Лосюк, заступника директора департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини, ці зміни пов’язані з прийняттям нових регуляторних актів.

“На сьогоднішній день методика розрахунку плати за тимчасове користування окремими елементами комунальної власності є недосконалою, оскільки відбувається одночасне нарахування земельного податку та плати за тимчасове користування окремими елементами благоустрою,  пояснила Лосюк. – Тому деякі підприємці мають сплачувати за розташування літніх торгових майданчиків і всесезонних торгових майданчиків подвійну плату”.

Так у виконкомі пропонують розділити плату надвоє. Так, підприємцям пропонують платити у бюджет міста лише за користування окремими елементами благоустрою комунальної власності. Ця сума буде зменшена на ставку земельного податку в розмірі 1% від нормативної грошової оцінки землі. Сам земельний податок підприємці платитимуть у ДПІ міста.
Після громадських слухань проект рішення винесуть на засідання виконкому, а відтак і на сесію міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: