fbpx

Франківські студенти-медики перемогли на Всеукраїнській універсіаді з клінічної фармакології. ФОТО

Здоров'я 18:34, 26.03, 2019

У Національному медичному університеті імені Богомольця відбулася ІІI Всеукраїнська універсіада з клінічної фармакології. До Києва приїхали делегації учасників з десяти вищих медичних навчальних закладів України.

Івано-Франківський національний медичний університет представляла команда студентів п’ятого курсу медичного факультету у складі Надії Олійник, Тараса Шмигельського та Андрія Бойка і керівника групи – доцента кафедри клінічної фармакології і фармакотерапії Світлани Калугіної.

Універсіада тривала два дні. Для всіх учасників організували екскурсії в Інститут мікробіологічних досліджень і науково-дослідний інститут експериментальної та клінічної медицини, інформує прес-служба ІФНМУ.

До конкурсних завдань універсіади було включено письмові завдання з клінічної фармакокінетики, клінічної фармакодинаміки, взаємодії лікарських засобів, небажаних побічних реакцій на лікарські препарати, персоналізованої фармакотерапії захворювань дихальної, серцево-судинної, травної та сечовидільної систем, раціональної антибіотикотерапії.

Індивідуальне конкурсне випробовування для кожного учасника універсіади включало комплект із 60 тестових завдань і двох ситуаційних клінічних задач, для команд – три клінічні кейси з клінічної фармакології.

Після завершення письмових завдань у рамках універсіади відбулась науково-практична конференція студентів та молодих вчених на тему "Актуальні питання клінічної фармакології, клінічної фармації та фармакотерапії".

В її програмі було 16 доповідей. Студенти ІФНМУ представили наукову доповідь на тему "Оптимізація лікування тривожних розладів у хворих на ішемічну хворобу серця" (науковий керівник професор Ірина Купновицька).

Журі визначило найкращі доповіді науково-практичної конференції; переможців у індивідуальному конкурсі та найкращі команди.

За рішенням журі команда ІФНМУ здобула перше місце, отримавши в сумі найвищу кількість балів серед всіх десяти команд. Окрім того, наукова доповідь, яку представила Надія Олійник, на думку журі, відповідала високому рівню професійної компетентності, відрізнялася високим науковим рівнем дослідження та оригінальністю і за кількістю балів здобула призове друге місце.

В індивідуальному конкурсі за вирішення проблемно-орієнтованих завдань з безпеки застосування лікарських засобів перше місце отримав Тарас Шмигельський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: