fbpx

Франківські студенти-медики вчилися лікувати свинячий грип

Суспільство 10:18, 29.01, 2016

Студенти Івано-Франківського національного медичного університету дізналися, як визначити перші симптоми та захистися від нового грипу, а також – основні методи лікування.

27 січня з ініціативи організації EMSA для студентів провели семінар на тему "Як вберегтися від грипу або ж побороти його". Асистент кафедри інфекційних хвороб та епідеміології Андрій Процик розповів про новий вірус грипу А(Н1N1) Каліфорнія, його симптоми, перебіг, лікування і методи профілактики, інформує прес-служба ІФНМУ.

"Новий вірус грипу викликає респіраторні захворювання різного ступеня важкості, – інформував Андрій Процик. – Донедавна подібна комбінація вірусу не спостерігалася ніде в світі: А(Н1N1) Каліфорнія містить гени вірусів свинячого, пташиного і людського грипу. Схильність до захворювання мають маленькі діти, вагітні жінки, люди, що страждають на хронічні недуги (бронхіальна астма, цукровий діабет, серцево-судинні хвороби), люди з послабленим імунітетом".

Надзвичайно важливо не займатися самолікуванням і відразу звернутися до лікаря. Якщо температура тіла перевищує 38,5 ºC, варто приймати медичні препарати, діючою речовиною яких є парацетамол чи ібупрофен. При цьому важливі збільшене пиття і ліжковий режим. Також Андрій Процик попередив про небезпеку "Аспірину", адже під час грипу його суворо забороняється приймати через можливі ускладнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: