fbpx

Франківські та румунські школярі розмалювали "Стрітенську мозаїку". ВІДЕО

Культура 10:07, 01.03, 2019

Юні таланти з Румунії розмалювали "Стрітенську мозаїку". Цей конкурс традиційно відбувається в Івано-Франківську за участі вихованців міських шкіл та гуртків художньої творчості. Цього року до них приєдналися школярі із міста Бая Маре, що в Румунії.

Раніше юні іванофранківці дебютували у румунському конкурсі "Зимова мрія". Їхні творчі роботи експонувалися у муніципальній бібліотеці Бая Маре, йдеться у сюжеті ТРК "Вежа".

Румунські школярі творили "Стрітенську мозаїку" в рамках освітньої угоди про співпрацю. Торік її підписали міський профільний департамент та Шкільний інспекторат повіту Марамуреш.

З-поміж півтори сотні художніх робіт вибрати найкращі було непросто, стверджує директор міського Центру дитячої творчості Ірина Волинська. Каже, щороку охочих взяти участь у цьому мистецькому проекті дедалі більше.

Нинішня експозиція – це підсумок конкурсу. А головне тут – можливість проявити талант, показати свої полотна широкій аудиторії. Так вважають цьогорічні переможниці "Стрітенської мозаїки". Кажуть, сама назва цього міжнароодного конкурсу у них асоціюється з яскравими барвами.

Понад півсотні переможців "Стрітеньської мозаїки" нагородили почесними грамотами та дипломами.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: