fbpx

Франківські тепловики запевняють, що готові до опалювального сезону. ВІДЕО

Суспільство 19:24, 11.09, 2018

Принаймні про це представники телпопостачальних підприємств запевнили в мерії.

До прикладу, ДП "Івано-Франківськтеплокомунерго" відремонтувало свої котельні та теплові пункти на понад мільйон гривень. Сьогодні розпочали пробні запуски тепла, йдеться в сюжеті "Каналу 402".

Не обійшлося без докорів посадовців, мовляв, щороку комунальники звітують про готовність, а запуск опалення все одно займає понад три тижні. Втім, в "Теплокомуненерго" запевняють, що цього року таких затримок не буде. 

"Цього року було зроблено, як ніколи. Аварійна бригада працювала ціле літо за заявками МІУК – виконали понад 250 заявок, і зараз далі в міру заповнення будинків водою знову з'являються заявки. Наша бригада працює. Є співпраця з МІУКом – тут я проблематики не бачу. Після закінчення всіх ремонтних робіт буде сформовано ще три додаткові бригади, які будуть працювати по запуску тепла", – розповів директор "Теплокомуненерго" Руслан Гайда.

Про готовність до подачі тепла заявляють і у ТОВ "Станіславська теплоенергетична компанія". На сьогодні провели ремонт мереж і налаштували котельню на вул. Індустріальній. 

Щодо отримання лімітів на газ, тепловики запевняють, що з цим проблем не мало би бути, хоча угоди з НАК "Нафтогаз України" поки не укладені. Усе через те, що у Києві чекають офіційного підняття тарифів на газ для населення.

"На сьогоднішній день рівень розрахунку з НАК "Нафтогаз України" складає 90%, що є однією з умов отримання лімітів", – зауважив директор СТЕКу Сергій Мельник.

Зазначимо, про перемовини українського уряду з МВФ щодо підвищення ціни на газ стало відомо минулого тижня. За попередньою інформацією, зростання тарифу може сягнути 25%. Втім, з офіційним підтвердженням у Кабміні поки не поспішають.

Нагадаємо, в Івано-Франківській міськраді підписали меморандум про співпрацю, завдяки якому "Теплокомуненерго" отримує в оренду мережі СТЕКу з подальшим правом викупу.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: