fbpx

Франківські учасники АТО вимагають присвоїти адресу скандальній багатоповерхівці по Мазепи, 35-А

Суспільство 17:18, 17.03, 2016

Власники квартир у скандальній новобудові на вулиці Мазепи, 35-А в Івано-Франківську заручилися підтримкою учасників АТО: ветерани вимагають у влади присвоїти будинку поштову адресу.

Під час засідання міськвиконкому військовослужбовці пояснили, що їхні побратими мають квартири у скандальній новобудові. А через те, що виконком не присвоює багатоповерхівці поштову адресу, вони не можуть отримати пільги на оплату комунальних послуг

"Ми своїх не кинемо, ми будемо іти до останнього", – сказав один з бійців.

Керівник юридичного відділу міськвиконкому Надія Кедик нагадала, що конфлікти навколо цієї забудови почалися у 2014 році – задовго до того, як квартири були надані учасникам АТО.

"Тобто забудовник знав, що існують ряд судових рішень щодо вказаного будівництва",  пояснила юрист.

На сьогоднішній день дійсне рішення сесії від 2014 року, коли будинок визнаний самочинним будівництвом. Воно мотивоване тим, що дозволи видавалися на будівництво триповерхового будинку. Натомість забудовник спорудив вісім.

"Саме це було підставою того, що міська рада прийняла рішення щодо припинення вказаного будівництва",  каже Надія Кедик.

Наразі на розгляді у господарському  суді Івано-Франківської області перебуває справа за позовом міської ради щодо знесення самовільного будівництва на Мазепи, 35-А.

Як писав КУРС, люди, які купили квартири у скандальній багатоповерхівці, неодноразово зверталися до міської влади з проханням присвоїти цьому будинку поштову адресу. Однак міська рада визнала будинок по Мазепи, 35-А самочинним будівництвом і відмовилася переглядати свої рішення

Після виконкому міський голова Руслан Марцінків обіцяв військослужбовцям подумати, як врегулювати конфлікт, та порадив скаржникам дочекатися рішення суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: