fbpx

Франківській міськраді не продали Локомотиворемонтний завод – Марцінків обіцяє боротися

Суспільство 14:21, 06.07, 2017

У Фонді державного майна України завершився аукціон з продажу державного пакета акцій ПрАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод". Єдиному учаснику торгів – Івано-Франківській міській раді – відмовили.

Про це повідомив у соцмережі facebook міський голова Руслан Марцінків.

Зазначимо, йдеться про придбання 99,5% пакета акцій. Міськрада запропонувала 33,92 млн грн.

Спершу комісія прийняла пропозицію одноголосно, але через відсутність конкуренції змушена була відмовити у продажі. 

"Комісія прийняла нашу конкурсну пропозицію одноголосно. Проте через півгодини наради зненацька передумали продавати через "відсутність конкуренції", посилаючись на важливість підприємства для держави. Так, наче раніше цю важливість не розглядали. Це попри те, що ми не раз наголошували, що хочемо зберегти і завод, і робочі місця, і як ніхто інший місто розуміє важливість цього заводу", – написав мер.

"Незважаючи на це, інші стратегічні підприємства спокійно приватизують. Так, арматурний завод купили "з молотка" за мізерні 20 мільйонів гривень. Ми розуміємо, для чого зараз відбувається приватизація стратегічних підприємств. А в час війни така приватизація – це злочин. Такий псевдоаукціон ще раз доводить, що, на жаль, в нашій країні все відбувається не за законом, а за дзвінком з високих кабінетів.
Але ми продовжимо боротьбу за Локомотиворемонтний завод, і проситиму депутатів знову підтримати на сесії рішення щодо його купівлі", – додав Марцінків.

Як повідомляв КУРС, на позачерговій сесії міської ради Івано-Франківська голосами промерівських фракцій "Свободи" і "Батьківщини" прийняли рішення про участь міста в аукціоні на придбання Івано-Франківського локомотиворемонтного заводуЗ цього приводу генеральний директор ПрАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" Олег Сирота поширив відкритого листа до Руслана Марцінківа, в якому звинуватив мера у безвідповідальності та маніпуляціях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: