fbpx

Але це "Volvo"!: Франківськ купив два 18-річні тролейбуси в Австрії. ФОТО

Суспільство 10:44, 27.02, 2019

Сьогодні в КП "Електроавтотранс" показали перший тролейбус, який їздитиме маршрутом №6 в Івано-Франківську. Щоправда, транспорт був у вжитку 18 років.

У тролейбусі 42 сидячі місця, пасажиромісткість на 145 осіб загалом. Його спершу оглянув міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"Це бувший у вжитку тролейбус. Але це "Volvo". Він у хорошому стані. Якщо все буде гаразд, ми до кінця року отримаємо 14 таких тролейбусів. Це дозволить оновити рухомий склад і зменшити інтервал руху", – сказав мер.

Тролейбуси їздили раніше у місті Лінц, Австрія. Проїхали по 800-900 тисяч км.

Начальник Управління транспорту і зв'язку Олег Ганчак сказав, що цього року планують провести ще закупівлю Б/В тролейбусів.

Директор КП "Електроавтотранс" Віталій Голутяк нагадав, що 2,5 роки тому підприємство закупило тролейбуси "МАН". Два тролейбуси обійшлися у 3,9 мільйони гривень.

"Зараз ми продовжуємо оновлювати рухомий склад. Цей тролейбус куплений за кошти міського бюджету. Поки що придбано два такі тролейбуси. Тролейбус має дизельний двигун, який дозволяє рухатися без прив’язки до мережі при ДТП чи обриві мереж", – зазначив Голутяк.

Як писав КУРС, з 1 квітня вартість однієї поїздки у тролейбусі коштуватиме 4 гривні. Студенти і учні ПТУ платитимуть половину вартості.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: