fbpx

Франківські комунальники заспокоюють, що обрізка дерев на Сабата із забудовою не пов’язана

Суспільство 18:56, 08.07, 2017

Аварійне дерево на розі вулиць Шевченка – Сабата сьогодні зрізали на замовлення Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради.

Про це у Фейсбуці написав директор департаменту Михайло Смушак.

"На вулиці Сабата на замовлення Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою проводиться зрізка аварійного високого, понад 35 м, старого дерева, яке несло реальну загрозу життю та здоров'ю мешканців, а також майну. Спеціально замовили висотну вишку. Виконуються роботи у вихідний день, коли менше автомобілів і людей. Про жодні забудови мова не йде і йти не може", – заспокоює Смушак.

Як писав КУРС про зрізання дерев повідомив сьогодні іванофранківець Ростислав Шпук.

"Дерева наказали зрізати не просто так, а тому, що історичний будинок на розі Шевченка в чергову "тиху" вирішено знести, щоб дати місце новій будові злого умислу, великій, кутовій, на дві вулиці, наклавши на всі "мораторії" та історичні соплі. Старим мешканцям вже роздано вигідні пропозиції, проти яких вони вже не змогли встояти", – написав він.

Попри те, що комунальники переконують, нібито обрізання дерев не має стосунку до забудов, земля по вулиці Сабата передана в оренду фірмі, наближеній до місцевих забудовників.

Нагадаємо, що 8 липня минулого року Івано-Франківська міська рада передала земельну ділянку на вулиці Сабата, 3 в оренду на 10 років приватному підприємству "Івано-Франківський міський організаційно-методичний центр культури і мистецтва". Перед тим, 10 грудня 2015 року, міськрада прийняла рішення укласти договір оренди на нежитлові приміщення по вулиці Сабата, 3 до 31 жовтня 2018 року з цією ж фірмою.

За даними YouСontrol, засновником та керівником ПП "Івано-Франківський міський організаційно-методичний центр культури і мистецтва" є Корчинська Тетяна Миколаївна – дружина Романюка Сергія Васильовича, члена виконкому та колишнього депутата міської ради від партії "Свобода". Сам Романюк є співзасновником будівельної компанії "Будівельна компанія ЕСПО".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: