fbpx

#‎ФранківськЯкийТребаБерегти: відчини забуті двері

Наша історія 18:08, 19.07, 2016

Ми живемо в Івано-Франківську, і все місто – з усіма його вулицями та будинками – то є наш дім. Щоб показати, який він красивий і неповторний, як важливо дбати про його старовину й шанувати його автентику, ініціатива #‎ФранківськЯкийТребаБерегти - Марія Козакевич, -‬ та КУРС оголошують конкурс на знання архітектури міста.

Протягом місяця на сайті та сторінці КУРСу у фейсбуці публікуватимуть фотографії оригінальних елементів франківських камениць  – дверей і брам давніх будівель. "Забуті двері" презентуватимуть відомі франківці – письменники, художники, дизайнери, архітектори, музиканти, актори театру і кіно, блогери, активісти.

Учасникам конкурсу треба впізнати, знайти, у якому саме будинку знаходяться сфотографовані старовинні двері. Підказками будуть інші архітектурні елементи камениці – оздоблення фасадів, дизайн простору під’їздів тощо. А також цікавинки з історії будівель.

Щотижня у понеділок, середу та п’ятницю з 17.00 до 21.00 шукайте конкурсну фотосесію на сторінці КУРСу у фейсбуці. Пишіть свої відповіді під постом: вказуйте вулицю і номер будинку – вигравайте заохочувальні призи. 

Наприкінці місяця серед авторів правильних відповідей ми розіграємо спеціальну нагороду.

Одночасно з конкурсом ініціатива #‎ФранківськЯкийТребаБерегти разом із КУРСом розповість, як реставрують автентичні елементи будівель у пам’ятках Івано-Франківська, та візьметься за реставрацію старовинних дверей в одній із них. Мета проекту – продемонструвати, що історичну спадщину можна і треба зберігати.

"У таких речах виявляється повага до себе, до свого міста та його історії. Маємо бути свідомі, що коли вже отримали такий особливий спадок, то повинні його берегти і передати нашим дітям у достойному вигляді",  каже автор ініціативи #‎ФранківськЯкийТребаБерегти Марія Козакевич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: