fbpx

Франківських Дідів Морозів закликають сплатити податки

Економіка 06:23, 04.01, 2016

Власники розважальних закладів, оплачуючи розважальні послуги, повинні виконати роль податкового агента, тобто утримати й перерахувати до бюджету податок на доходи фізичних осіб.

Також ці суми виплаченого доходу повинні зазначатися у формі №1ДФ за ознакою доходу 102, нагадала підприємцям Івано-Франківська ДФС.

У разі отримання доходів, які не оподатковувалися при виплаті, всі новорічні аніматори після свят зобов’язані завітати до податкової служби за місцем реєстрації та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року, а також нарахувати і сплатити до бюджету податок з таких доходів за ставкою 15% та/або 17% в залежності від розміру доходу.

Продаж ялинок оподатковується за такими ж правилами.

Податківці офіційно запросили усіх, хто отримав неоподатковані доходи від продажу ялинок, надання послуг Діда Мороза, Снігуроньки, музичного супроводу свята, задекларувати отримані доходи та сплатити до бюджету податок на доходи фізичних осіб або зареєструвати підприємницьку діяльність.

Якщо казкові герої – підприємці і послуги надаються у межах цієї діяльності, то підприємницький статус такої фізичної особи має бути зазначено в договорі, а замовнику доцільно отримати від нього виписку або витяг з Єдиного державного реєстру про державну реєстрацію його як суб'єкта підприємницької діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: