fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Франківським ринкам хочуть вдвічі підвищити плату за оренду землі

Франківським ринкам хочуть вдвічі підвищити плату за оренду землі

09:38, 19.06, 2014

Депутатська комісія з питань планування фінансів, цін та бюджету Івано-Франківської міської ради доручила заступнику міського голови Руслану Панасюку підготувати проект меморандуму, за яким власники ринків не підніматимуть вартість збору для підприємців. При цьому погодяться платити за оренду землі вдвічі більше, ніж платять зараз.

Таким чином міська влада хоче збільшити бюджетні надходження до міського бюджету. Зокрема, компенсувати ринковий збір, який був скасований у 2010 році.

«До вступу в дію бюджетного кодексу ринки сплачували два мільйони гривень в рік до бюджету. Тобто за чотири роки ми недоотримали вісім мільйонів по показниках бюджету», – сказав голова бюджетної комісії Роман Онуфріїв.

Зараз оренда землі під ринками становить 3% від нормативно-грошової оцінки землі. Міська влада планує збільшити її до 6%. За словами начальника земельного управління Кирила Обладана, зараз в Івано-Франківську 20 ринків з 27 орендують землю в міста.

«Ми піднімемо оренду землі з 3 до 6%. Таким чином компенсуємо ринковий збір.

Ми підписуємо з меморандум, при цьому не піднімаючи вартість збору для підприємців, які там торгують», – зазначив Онуфріїв.

Меморандум мають підписати міська рада, орендарі комунальних ринків і підприємці, які торгують.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: