fbpx

Франківський безхатько, який має свідоцтво про свою смерть, хоче отримати паспорт і влаштуватися на роботу. ВІДЕО

Суспільство 15:39, 05.11, 2018

До того, як Яків Мокрицький оселився під сходами на вулиці Підгірянки, чоловік жив у цьому будинку. Він екс-афганець. Колись жінка заявила, що Яків загинув. Нібито знайшли невідомий труп, в якому вона впізнала чоловіка, а згодом померла і сама.

Мешканці багатоповерхівки по вулиці Марійки Підгірянки вже чотири роки потерпають від неохайного сусіда. Чоловік вже так допік сусідам, що вони звернулися до представників "Муніципальної варти", йдеться в сюжеті "Надзвичайних новин".

"Коли він вип’є, він погрожує людям фізичною розправою, матюкається, у двері деколи стукає, кричить", – розповідає Микола Ванченко, головний інспектор "Муніципальної варти".

У цьому будинку його знають давно, до того, як облаштувати  житло під сходами, Яків, до речі, прапорщик й афганець, разом з дружиною та донькою жив у квартирі на першому поверсі. Згодом він поїхав на заробітки, а жінка повідомила, що чоловік помер.

"У 2008 році він поїхав у іншу область працювати. Його дружина написала заяву, що він пропав безвісти, після чого було знайдено невідомий труп, який вона опізнала як свого чоловіка Мокрицького", – розповідає головний інспектор КП "Муніципальна варта" Андрій Кабанов.

Як грім серед ясного неба Яків з’явився за кілька років. Дружина встигла виписати чоловіка з квартири і сама померла. А донька свого "воскреслого" батька навіть на поріг не пустила.

Сусіди кажуть, що чоловік доньку з дружиною бив, тому для доньки Яків – чужа людина.

Квартира, де жив Яків, давно зачинена. Сусіди кажуть, що донька давно переїхала до свого співмешканця. І де живе зараз, невідомо.

Сам Яків з під’їзду з’їжджати не збирається. Каже, що нема куди. Єдиний документ, який в нього лишився, – це свідоцтво про власну смерть.

Чоловік хотів би відновити анульований паспорт, але не має на це грошей. У міграційній службі кажуть, що готові допомогти безхатьку, аби в нього самого було бажання.

"Якщо в людини буде рішення суду, щоб анулювати актовий запис по смерть, і він отримає свідоцтво про народження або витяг, і ми на основі тих документів зможемо відновити паспорт громадянина України",  зазначає Орест Рудницький, заступник керівника управління Державної міграційної служби Прикарпаття.

Після оформлення паспорта "воскреслий" Яків хоче оформити собі пенсію. А в подальших планах піти на роботу. Чоловік не втрачає надії орендувати житло і розпочати нове життя.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: