fbpx

Франківський драмтеатр покаже чорну комедію "Любов до гробу"

Культура 11:53, 15.03, 2018

17-18 березня Франківський драмтеатр покаже прем'єру комедії Ореста Пастуха "Любов до гробу" за п'єсою Альдо Ніколаї "Це була не п'ята, а дев'ята (Любов до гробу)".

Франківський драмтеатр вдруге ставить п’єсу Альдо Ніколаї – першою була комедія "Гамлет у гострому соусі".

"Цього разу доволі ексцентрична комедія "Любов до гробу". Сподіваємося, комедія сподобається нашим глядачам, оскільки піднімає теми, не чужі для кожного, хто має свою другу половинку, хто проходив певні баталії у стосунках – як сімейних, так і таких. Тож ми приготували глядачу своєрідний сюрприз",  анонсував Орест Пастух.

У гостросюжетній чорній комедії є все, що потрібно глядачу: пікантна тема любовного трикутника і абсолютно нетривіальне її розкриття, неочікувані парадоксальні вибрики сюжету, палкі, "на краю леза", стосунки, прекрасна героїня Єва, яку автор назвав так не просто, оскільки вона є втіленням усіх можливих жіночих принад, ідеальна жінка (і за сумісництвом – "спокусниця роду людського").

"Комедія не настільки чорна, щоб вона викликала сум. Сюжетна ситуація іноді побудована на максимальних загостреннях, які в драматичному жанрі були би сумними, а оскільки тут жанр ексцентричної комедії, то тут ми на ситуацію дивимося комічно, – розповів режисер.  Весь сюжет побудований на конфлікті, на розбіжності поглядів на стосунки цих двох різних психологій – чоловічої і жіночої".

Він також зауважив, що в оригіналі п’єси є лише три персонажі, але у цьому трактуванні їх є більше. Головні ролі гратимуть два склади: жіночу роль Єви розділять між собою дві заслужені артистки України Галина Баранкевич та Надія Левченко. Чоловічу роль Бруно гратимуть Євгеній Холодняк та Андрій Мельник. Роль Маріо зіграє Андрій Батир. Головні персонажі наділені своїми "альтер его".

Актриса Галина Баранкевич в жанрі комедії вважає себе новачком.

"Єва мені близька і цікава тим, що вона більшою чи меншою мірою є в кожній жінці",  сказала Галина.

1

"Це сукупність усіх жінок… в гарних туфлях",  доповнила Надія Левченко.

Орест Пастух каже, що у робочому процесі на репетиціях було важливо, щоб кожен з акторів міг побавитись під час втілення свого персонажу.

Сценографію до вистави зробила Леся Головач. У героїв будуть цікаві костюми – умовно у мінімалістичному стилі.

Орест Пастух заінтригував, що у фіналі вистави буде доволі несподіваний поворот.  

"Вистава не є класична. Саме ця робота цікава тим, що вона зроблена в естетиці сучасних телевізійних шоу",  зазначив режисер.

Вистава триватиме годину з чвертю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: