fbpx

Франківський драмтеатр представить "Гамлета" за перекладом Юрія Андруховича. ФОТО

Суспільство 15:26, 05.09, 2016

В облмуздрамтеатрі стартує новий мистецький проект жахів на твір Шекспіра «Гамлет» у сучасному перекладі Юрія Андруховича.

Про нову оперу жахів «Гамлет» під час сьогоднішньої прес-конференції в підвалі драмтеатру розповів директор драмтеатру та режисер Ростислав Держипільський та актори п'єси.

Держипільський розповів, що давно придумав покласти цю п'єсу, але боявся, що ідею вкрадуть.

Саме в підвалі драмтеатру буде постановка п'єси. Переклав тест для неї відомий письменник Юрій Андрухович, а музику до неї напишуть композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко.

Головна ідея проекту – класика мовою сучасності.

«Світова класика, у цьому випадку у творчості Шекспіра сьогодні повинна стати сучасною. Класичний Шекспір залишився у тому часі, сьогодні ми пропонуємо нові рішення, які є вимогою сучасності. Ідея цього проекту є доволі експериментальною та неординарною, та саме такі речі сьогодні дають можливість не тільки популяризувати та усучаснювати класичні твори світових авторів, а й показувати це мистецтво по-новому" – відзначає Юрій Андрухович. 

Самого Гамлета зіграє актор драмтеатру Олексій Гнатковський, Гертруду – відома актриса Ірма Вітовська, Офелію – акторка «Молодого театру» Києва Анастасія Блажчук, а Клавдія – актор зі Львова Ігор Хвостенко.

Пєсу обіцяють представити у грудні.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: