fbpx

Франківський драмтеатр представить трагікомедію про сімейні цінності "Чи падає влітку сніг?"

Культура 13:56, 22.05, 2018

Трагікомедія "Чи падає влітку сніг?" – історія про сенс життя, самовідданість матері та залежність від гордині.

Прем'єра вистави відбудеться у Франківському драмтеатрі 27 травня о 18.00. Виставу поставлять за мотивами п'єси Петра Гладіліна "Вийшов Янгол із туману".

Про постановку розповів на сьогоднішній прес-конференції режисер вистави Андрій Кирильчук, який присвятив її своїй матері.

За сюжетом на дні народження головної героїні вона дізнається, що її два сини – бідний вчений та заможний бізнесмен – вже три роки ворогують між собою. Тому матір вдає із себе божевільну, щоб примирити синів.

"Мені ця історія надзвичайно запала в душу, бо вона написана простою і зрозумілою мовою. Але має ще глибокий пласт метафоричності та містичності. Це історія сучасна, вона потребує яскравих характерів та психологічної і хорошої акторської гри", – сказав Кирильчук.

Роль головної героїні виконує Ганна Бабинська. Вона подякувала режисерові за можливість грати у цій виставі і зізнається, що її персонаж хочеться наслідувати в реальному житті.

Художник-постановник Олеся Головач каже, що ця історія про вічне світло душі, а тому вона намагалась передати цю любов у виставі через вирішення простору. 

"Зміни, які переживатиме головна героїня, будуть відображатись у зміні простору", – додає Олеся Головач.

Директор Франківського драмтеатру Ростислав Держипільський додав під час прес-конференції, що сам дуже чекає на цю виставу, адже в ній хороший сюжет про сімейні цінності.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: