fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Франківський Карітас для сімей учасників АТО та переселенців влаштував родинні забави. ФОТО

Франківський Карітас для сімей учасників АТО та переселенців влаштував родинні забави. ФОТО

07:31, 31.08, 2017

Напередодні Дня Незалежності, 23 серпня, Карітас влаштував свято «Як у нас на Україні». Спільно з Карітасом відсвяткувати День Народження України прийшли родини місцевих мешканців, учасників АТО та переселенців. До родинних забав приєдналися також підопічні парафіяльного осередку Карітас Бурштин.

Свято розпочалося спільним виконанням гімну України. Далі – пісні, літературний флешмоб  та танцювальний майстер-клас з хіп-хопу. Також діти плели віночки, робили вітальні листівки з українською символікою, виготовляли фото старого міста у техніці декупаж та малювали. Дорослі грали у настільну гру «Інтелект».

Олександра Когуч – мати п’ятьох дітей. На родинні забави прийшла з молодшими синами. У жінки недавно помер чоловік, але у тяжку хвилину, каже,  родичі, друзі чомусь відвернулися. Радіє, що теплі слова підтримки та дружнє плече вона знайшла у Карітасі.

«Мені дуже подобається відкритість та щирість працівників Карітасу, – каже багатодітна мати,  – дітей тут навчають любові до ближнього. У мене є ще донечка, їй 8 років, вона інвалід і менші хлопчики останнім часом стали інакше ставитися до неї – з більшим розумінням, теплотою, ніжністю».

Софійка Сусько вже давно відвідує Карітас, а нещодавно приєдналась до занять у «Центрі підтримки сім’ї». Найбільше їй подобається заняття з ритміки. Каже, тепер у неї є друзі з Луганської та Донецької областей.

Останні три роки івано-франківський Карітас присвячує багато часу роботі над інтеграцією у місцеву громаду тих людей, які залишили свої домівки на сході України. Виконавчий директор Карітасу Наталя Козакевич наголошує, що основне завдання спільних заходів – згуртувати людей, познайомити їх між собою, дати відчути вимушено переміщеним особам, що вони є частиною громади.

«Карітас надає допомогу незалежно від національності, віросповідання та особистих переконань людини, – каже Наталя Козакевич,  – основна наша мета – допомогти людині, яка цього потребує. І допомога може бути не тільки матеріальною, бо це найлегше. Найважче –  дати відчути людині, що вона у себе вдома, що їй допоможуть, підтримають».

Директор Карітасу отець Володимир Чорній наголосив, що люди повинні усвідомлювати, що Батьківщина – це найбільший дар від Бога, а День Незалежності – це найбільше національне свято. Отець побажав усім добра, тепла у серці та миру нашій країні.

Захід відбувся у рамках ініціативи «Об’єднуючи людей заради миру: від зцілення до кооперації» та «Центру підтримки сім’ї».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: