fbpx

Франківський Карітас відвідав військових та переселенців у прифронтовій зоні Донеччини. ФОТО

Суспільство 18:37, 15.12, 2017

У понеділок, 11 грудня, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир Війтишин та франківський Карітас вирушили на схід України, аби допомогти військовим, переселенцям та потребуючим.

Після двох діб у дорозі франківці прибули у Волноваху, де передали у місцевий Карітас 150 продуктових наборів та 250 наборів миючих засобів для переселенців. Допомога здійснюється у рамках проекту "Надання гуманітарної допомоги та організація заходів з інтеграції ВПО Волноваського району Донецької області" за фінансової підтримки Welthaus єпархії Грац (Австрія). Проект розрахований на півроку, і окрім гуманітарної допомоги, для дітей та батьків передбачені заходи дозвілля, гурткові заняття та тренінги з соціальної адаптації на базі Карітасу Волновахи.

У прифронтовому місті Митрополит Володимир та директор франківського Карітасу отець Володимир Чорній зустрілися з головою Волноваської райдержадміністрації Олександром Баранником та з головою районної ради Валерієм Лубінцем. Обговорювали питання налагодження соціального служіння та виділення земельної ділянки для будівництва богослужбової каплиці.

Перебуваючи на Донеччині, Владика Володимир та представники Карітасу відвідали українських захисників з батальйону патрульної служби поліції особливого призначення "Івано-Франківськ". А також передали допомогу у Попасну для бійців 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, що дислокується у Коломиї.

У поїздці на схід України також взяли участь священнослужителі архієпархії отець Роман Дармограй і отець Федір Бойко та водії Карітасу Олександр Малишкін та Олег Дмитрук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: