fbpx

Франківський "стоматолог-різник" акуратно розчленував тіла своїх жертв та вирізав органи

Суспільство 12:07, 08.12, 2014

Родичі загиблих від рук "стоматолога-різника" зустрілися з журналістами, щоб розповісти страшні подробиці зникнення та вбивства їхніх дітей.

Мама Ігоря Струтинського пані Галина розповіла, що син тривалий час проживав разом із нею, йому не до душі був розгульний спосіб життя і він завжди ночував вдома, а коли затримувався – завжди телефонував. Від свого друга – стоматолога часто приходив додому напідпитку. 7 вересня Ігор Струтинський додому не повернувся. Після цього жінка ще телефонувала до стоматолога, з яким напередодні зустрічався її син, вони розмовляли.

"Він казав, що мій син хотів повіситись. Я від свого сина ніколи не чула про самогубство. Я маю виписку з комп’ютера, що він збирався за кордон поїхати. Казав, що якби поїхав, то дитині би допомагав (в нього донька в першому класі) і мене би забрав", – розповіла жінка.

Мати Антона Кучерака пані Лариса розповіла, що її син пропав 4-го жовтня. Про його зникнення заявила дружина. За її словами, син був хорошим сім’янином і цінував свою родину.

"Не було такого, щоб Антон не ночував вдома. Він любив дружину і дочку. По власній волі він втекти не міг", – розповіла мати загиблого Лариса Кучерак.

Коли звернулись до міліції, там спочатку відповідали, що між цими зникненнями нема нічого спільного.

На початку листопада Ларисі Кучерак зателефонували невідомі і почали шантажувати. Вони вимагали 20 тисяч гривень взамін на сина. Жінка не розгубилася і відразу звернулась у міліцію. Співпрацюючи з правоохоронними органами, злочинців вдалося затримати.

12 листопада тіла знайшлися, і рідних запросили на опізнання. Пані Галина каже, що опізнала сина по нозі, на якій було татуювання, решту тіла їй навіть не показали, оскільки воно було четвертоване. Лариса Кучерак разом з невісткою опізнали Антона по обручці.

Тіла обох хлопців були розчленовані.

"Акуратні були всі розрізи. Тому, що відрізані усі кінцівки: ноги, руки, голова, вуха, очі – все було відрізано дуже грамотно, дуже правильно, не як-небудь, а по суглобах. Це дилетант не робив. Це була людина, яка вміє це… Все було посортовано – нога до ноги, рука до руки – 9 сумок було цього всього", – розповіла пані Лариса.

Родичі вбитих вважають, що у цій справі "різник" сам би не справився, а допомагала йому асистентка, вона ж дівчина Юля.

У Ігоря Струтинського були вирізані органи, а в Антона Кучеряка в животі знайшли пляшку від горілки.

"Чи це ритуальна схема, чи подобається таке? Я думаю, що такі випадки були ще. Антон був останнім, але Ігор був не першим", – переконана Лариса Кучерак.

Вбивця пояснював, що все почалося з бійки на підставі ревнощів до дівчини, а розчленував тіла, щоб їх легше було транспортувати.

Родичі загиблих приходили на місце вбивства – у стоматкабінет Ігоря Вуйціва, і їх дивувало, що там не було ніяких медичних запахів. На їхню думку, це було ознакою того, що його неодноразово ретельно вимивали, щоб приховати щось.

Наразі Ігор Вуйців перебуває в СІЗО і прогнозується, що слідство триватиме як мінімум кілька місяців. В міліції матерям кажуть, що обидва вбивства стали наслідком п’яної бійки і в обох випадках причиною смерті стала черепно-мозкова травма. Але жінки не погоджуються, адже в результаті бійки мав би ще хтось постраждати або хоча б отримати якісь пошкодження. Слідчий сказав, що адвокат не знадобиться, а приватного родичі "не потягнуть".

Галині Струтинській телефонувала подруга батьків злочинця і пропонувала взяти кілька тисяч гривень, щоб забрала заяву з міліції, але жінка не погодилась.

"Мого сина вже було не врятувати, але Антона ще можна було врятувати, якби міліція вчасно зреагувала", – зазначила Галина Струтинська.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: