fbpx

Франківський "Ураган" поступається у Харкові

Спорт 20:48, 31.10, 2015

Івано-франківський "Ураган" у результативному матчі поступається харківському "Локомотиву" у рамках восьмого туру Екстра-ліги.

Чемпіонат України. Екстра-ліга. 8 тур

"Локомотив" (Харків) – "Ураган" (Івано-Франківськ) 7:4

30 жовтня. 15:00. Харків. Палац спорту "Локомотив" ім. Г. Кірпи.

Арбітри: Лутій (Київ), Кравченко (Суми). Спостерігач арбітражу: Король (Донецьк).

"Локомотив": Іваняк (Литвиненко-к, 21)  Журба, Овсянніков, Д. Сорокін, Бондар  Федорченко, Валєнко, Рогачов, О. Сорокін  Шотурма, Кісельов.

"Ураган": Байдак  Кіндратів-к, Лясковский, Пелех, Рудавец  Горбатий, Корсун, Цілик, Боргун – Горпинич.

Голи: Кісельов (18), Валєнко (22), Д. Сорокін (23, 27), Журба (25), Корсун (35, автогол), Овсянніков (40)  Рогачов (13, автогол), Рудавець (17), Боргун (28), Цілик (29).

Попередження: Бондар (34)  Цілик (25).

Менше двох тижнів залишається у харківського "Локомотива" до першого матчу в елітному раунді Кубка УЄФА, тому резонно було припустити, що наставнику чемпіонів України Євгену Ривкіну вже не до експериментів, і в матчі, який відкривав програму 8-го туру чемпіонату Екстра-ліги, він буде по максимуму задіювати тих футболістів, на яких в Братиславі ляже основне навантаження. А це 9-10 виконавців, так що гостей столиці Слобожанщини чекало серйозне випробування, яке, втім, корисно і для самих "ураганівців", з якими багато фахівців, і не без підстав пов'язують майбутнє нашого футзалу, пише Sport.ua.

Коли ж пройшли перші 20 хвилин матчу, за них гостям можна було поставити оцінку "відмінно з мінусом". Тренерський штаб "Урагану" уважно розібрав, як діють "залізничники" в атаці у тій чи іншій ситуації, і при помітній перевазі харків'ян з володіння м'ячем голкіпер гостей Ігор Байдак, за великим рахунком, залишався без серйозної роботи. Тут не можна не відзначити, що і з дальніх ударів "залізничників" долітала до воріт навряд чи половина – гості постійно створювали цейтнот для гравців атаки, і ті змушені були приймати далеко не найоптимальніші рішення.

Однак якісна робота в обороні  це була тільки половина плану Івана Скіцка на гру. Попереду створювати "Локомотиву" проблеми повинні були контратаки, які стрімко розгорталися, ледь гості спрацьовували на перехопленні. І на 13-ій хвилині, не без частки удачі, рахунок в матчі був відкритий. І хоча в протокол було вписано прізвище Євгена Рогачова, в рахунку повели франківці. Боргун зліва прострілив у штрафну, Рогачов намагався зупинити цю передачу, але вийшла зрізка у ближній кут. Іваняк пішов на можливе перехоплення і зупинити м'яч, який потихеньку перетинав лінію воріт, вже не встигав  0:1.

Контратаки "Урагану" продовжували терзати господарів, і на 16-ій хвилині Боргун міг забивати сам. Байдак довгою передачею вивів свого партнера сам на сам, але тому переграти одного з наших кращих голкіперів виявилася не під силу. Але другий гол франківців не змусив себе довго чекати  і знову гольову атаку розпочав Байдак. Її продовжив спочатку Рудавець, потім підтримали Пелех і Лясковський, а крапку вже ставив Рудавець, котрий замкнув штангу після діагональної передачі  0:2.

Ось тут-то і виник той мінус, який був в оцінці гостей за перший тайм – зберегти перевагу в два м'ячі до перерви не вдалося. "Локомотив" відігрався практично з нічого  Федорченко пробив у штрафну, а там Кісельов вдало підставив ногу, і цей гол вивів господарів зі стану гроггі – 1:2.

З початком другого тайму на майданчику був вже зовсім інший "Локомотив". По-перше, замість Іваняка на майданчик вийшов Литвиненко, але найголовніше було інше – господарі за швидкістю і думки, і руху стали відповідати своїй назві, а не якому-небудь дореволюційному паровозу. Дві з малим хвилини потрібні "Локомотиву", щоб вийти вперед, а на 25-ій хвилині Журба зі штрафного пальнув так, що Байдак, якому закривали огляд і свій футболіст, і Бондар, на удар метрів з 16 не зреагував.

Трохи раніше Іван Скіцко взяв тайм-аут, і, незважаючи на пропущений від Журби м'яч, ніякої розгубленості в діях "ураганівців" не було. Понад те, гостям потихеньку вдалося відтиснути харків'ян від своїх воріт, і фактично перша масована атака "Урагану" повернула інтригу. Після передачі з кутового Боргун пробив здалеку  і м'яч рикошетом від Валєнка опинився в куті воріт. Ще дві хвилини  і на табло рівно! Вже франківці закрутили карусель поблизу володінь Литвиненка, і Цілик з метра довів справу до логічного завершення  4:4.

Хитка рівновага встановилася на майданчику, де ситуація могла коливатися як в одну, так і в іншу сторону. І удача посміхнулася "Локомотиву", точніше, вона повернула боржок Рогачову, не без участі якого гості відкрили рахунок. Після дальнього удару Євген Корсун невдало опинився на шляху м'яча, і в протокол матчу був вписаний другий автогол. Ось тут-то і позначився досвід чемпіонів України  ще раз вирівняти ситуацію на майданчику вони гостям не дозволили. Після дальнього удару Журби зі штрафного Дмитро Сорокін першим був на добиванні, а на останній хвилині Овсянніков точним ударом через уесь майданчик у порожні ворота зняв усі питання щодо результату матчу – 7:4.

В цей час, як і в останні п'ять хвилин матчу, "Ураган" грав з п'ятим польовим, функції якого виконували то Боргун, то Лясковський. Але, мабуть, лише одного разу Литвиненко по-дорослому вступив у гру після удару Боргуна, інші ж всі зусилля гостей були марними.

7:4  давно вже в Харкові не забивалося за одну гру 11 м'ячів. Три очки залишаються в Харкові, але оплески, які відразу після фінального свистка прозвучали від уболівальників, по праву були і на адресу гравців "Урагану", які були повноправними учасниками того футзалу, що тримав у напрузі аж до удару Овсяннікова, який встановив остаточний рахунок.

"Локомотив", як і раніше, з абсолютним результатом на чолі турнірної таблиці. Однак найближчий переслідувач харків'ян, львівська "Енергія", може знову встановити двовладдя, якщо візьме три очки в Херсоні в матчі проти місцевого "Продексіма".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: