fbpx

Франківський військовий захопився танцями на пілоні і вчить жінок та дітей. ФОТО

Суспільство 17:47, 24.02, 2019

Офіцер авіаційної частини Олег Поплавський у вільний від служби час займаєтся і тренує у школі пол-денсу у Франківську.

Система підготовки воїнів в Індії, циркове мистецтво, змагання моряків на мачтах, гімнастика, акробатика, циркове мистецтво – з цих різнотипних джерел увібрав свої елементи пол-денс. Незважаючи на розмаїття витоків та складність виконання елементів, його часто асоціюють зі стриптизом. Франківець Олег Поплавський заперечує таке примітивне сприйняття – він займається цим спортом вже більш як два роки та навчає пол-денсу інших.

Основна робота Олега Поплавського – військова служба, вже майже 20 років він офіцер. Чоловік відповідає за підготовку нашої бойової авіації, є інженером з радіоелектронного обладнання літаків та гвинтокрилів, пише Огого. Свого часу захищав українську незалежність у зоні АТО. Каже, бойові побратими його хобі не критикують.

"Працюю у нас в місті в авіаційній частині. Тому повністю віддатись пол-денсу не можу, як би цього не хотів. Хоча авіація – це також моє захоплення, а полденс – це як зміна обстановки – як фізична, так і психологічна. Мої колеги добре мене знають, тому ставляться позитивно до мого захоплення пол-денсом. Вони бачать результат – мою фізичну підготовку. Так, не виключаю, що хтось, можливо, цього не сприймає. Але мені в лице ніхто цього не говорить.  А колеги-жінки взагалі в захваті, деякі також ходять на заняття. 

Напевно, це більше ніж хобі, і воно все більше займає мій вільний час, тому що від занять ним я отримую масу задоволення та позитиву", – ділиться Олег Поплавський.

До захоплення Олега оточуючі спершу ставились скептично і з посмішкою, але коли більш детально дізнавалися, що ж це за pole sport, і після показу силових елементів у них весь скептизм пропадав. Адже мало хто може повторити щось подібне, це абсолютно не нагадує стриптиз.

"Під час занять йде навантаження на все тіло, працюють всі групи м’язів. Мене дуже стимулювали до більших досягнень дівчата, які займались поруч і виконували більш складні елементи", – ділиться Поплавський.

Заняття у дітей викликають велике захоплення, розповідає тренер. Особливо коли поєднувати акробатику, гімнастику з елементами на пілоні.

"А найбільше подобається їм працювати на динамічному пілоні – який крутиться на підшипнику. Заняття виробляють у дітей витривалість, силу, вони переборюють свій страх перед висотою, адже доводиться працювати на висоті три метри. Після вдалої спроби виконання нового елементу, в них очі просто світяться від радості та задоволення, і це ще більше надихає їх на нові досягнення. Дуже часто організовуються змагання з цього виду спорту по всій Україні, тому їм є де брати участь і до чого йти", – зазначає тренер.

Фото – зі сторінки Олега Поплавського у Фейсбук. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: