fbpx

Франківці кидатимуться фарбами на фестивалі "Вгору Серця"

Стиль життя 14:19, 24.04, 2019

11-12 травня вже 12 раз поспіль в Івано-Франківську відбудеться фестиваль Христового Міста “Вгору Серця”.

Організатор Ярема Стецик розповів, що 11 травня на фестивалі планують провести художню акцію – всі охочі зможуть покидатися фарбами. Він обіцяє цього дня наготувати багато матеріалів. Але попереджає – треба приходити в тому одязі, який не шкода потім викинути, пише Репортер.

"Будемо кидатися фарбами справжніми – фасадними і тими, що не відпираються. Визначимо стінку, на яку будемо кидати, і вийде християнський мурал. Буде справжня арт-терапія. Будуть тазики, відра, шприци, клізми, пшикалки – все, чим можна буде запустити", – розповідає Стецик.

Розпочнеться фестиаль "Вгору Серця" 11 травня об 11:00 з молитовного веломотоавтопробігу та виставки ретроавтомобілів. Також у цей день в Палаці Потоцьких відбудеться "Фестиваль родин". А 12 травня на Вічевому майдані буде гала-концерт фестивалю та виступ молодіжного театру "Gloria".

Нагадаємо, до фестивалю "Вгору Серця" на фасадах будинків з‘явиться кілька християнських муралів. Зокрема, настінні малюнки створюють на вулиці Лепкого, 1, 6А, 9, 16 та на вулиці Шевченка між будинками №32 і №34. Ще один мурал буде на фасаді будинку по вулиці Незалежності, 148.

Працюють над стінописами франківські художники Олесь Базюк, Ярема Стецик, Віталій Пернеровський, Віталій Новий, а також запрошені митці зі Львова – Данило Мовчан, Олена Смага – й інших міст.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: