fbpx

Франківці показали, що українцем бути круто

Стиль життя 14:56, 29.06, 2014

На початку пішохідної частини вулиці Незалежності в Івано-Франківську відбувся показ авторських вишиванок «Український колорит» в рамках проекту «Українцем бути круто».

На п’ятдесятиметровому рушнику приблизно півсотні моделей продемонстрували вишиті вироби у номінаціях: «Вишиті сорочки», «Вишиті плаття», «Вишиті костюми», «Сімейні вишиванки», «З бабусиної скрині» та «Дитячі вишиванки».

У перервах між показами іванофранківців автентичною музикою забавляв музичний гурт «Франко-бенд».

Ведучі заходу повідомили, що сьогодні, у День молоді, деякі магазини та заклади дають знижки для відвідувачів у вишиванках.

Автори вишиванок – учасники клубу вишивальниць "Досвітки".

Як зазначила голова клубу Марія Червак, здавна вишитий хрестик вважається оберегом українців.

«Відправляючи сина до армії, мама дарувала сину сорочку, дівчина хлопцю – вишиту хустину. І ми сьогодні даруємо вишиванки нашим сім’ям на щастя і на радість», – сказала Марія Червак.

Автор проекту «Українцем бути круто», начальник КП «Рекламно-інформаційний центр» Вікторія Шахоріна, відзначила, що захід спрямований на заохочення іванофранківців частіше вдягати вишиванки.

 «Цієї зими довелося кожному згадати, що ми є українці. Вишивка – це є та річ, яка передається з покоління в покоління, це наша душевність і наша духовність, це те, що оберігало і захищало протягом багатьох поколінь українців. На знак солідарності з Україною зірки всього віту одягають вишиванки. Цим заходом ми хочемо закликати, щоб ми одягали вишиванки, коли в неділю йдемо в церкви чи на державні свята», – закликала Шахоріна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: