fbpx

Франківці просять Держпродспоживслужбу заборонити смажити шашлики в центрі міста

Суспільство 16:47, 26.12, 2016

Франківці просять Держпродспоживслужбу заборонити смажити шашлики в центрі міста.

Як повідомила прес-служба відомства, Управління Держпродспоживслужби в м. Івано-Франківську підтримує прохання жителів міста.

Згідно із ЗУ "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" рухомі та/або тимчасові потужності (палатки, кіоски, прилавки, рухомі транспортні засоби для торгівлі) повинні відповідати санітарним вимогам.

Відповідно до законодавства для закладів громадського харчування, приготування страв з м’яса на мангалі (шашлики, купати та інші) в місцях відпочинку та на вулицях дозволяється при умові виготовлення напівфабрикатів в стаціонарних підприємствах та при наявності наступних умов:

  • наявності кіоску або павільйону, під’єднаного до міських комунікацій, обладнаного холодильним устаткуванням для збереження напівфабрикатів;
  • використання для жарки металічних шомполів, а для відпуску продукції – одноразового посуду;
  • наявність у працівників особової медичної книжки;
  • дотримання працівниками правил особистої гігієни.

Сировина, яка використовується для приготування харчових продуктів, повинна проходити ветеринарно-санітарну експертизу в повному обсязі.

За повідомленням управління Держпродспоживслужби, з початку 2016 року в Івано-Франківській області зареєстровано 9 спалахів гострих кишкових інфекцій, які в основному виникали у закладах громадського харчування. Основними причинами, що сприяли виникненню спалахів, були порушення вимог санітарного законодавства.

При проведенні масових заходів, різноманітних ярмарок необхідно залучати фахівців управління Держпродспоживслужби та направляти приватних підприємців в управління Держпродспоживслужби в м. Івано-Франківську (вул. Каховська, 15) для надання рекомендацій з метою профілактики гострих інфекційних захворювань та харчових отруєнь, повідомили у Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, на сайті електронних петицій до влади франківці  зареєстрували петицію з проханням заборонити продаж алкоголю і шашликів на різдвяному ярмарку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: