fbpx

Франківці з Каскаду обурені планами збудувати школу на місці озера в мікрорайоні

Суспільство 15:04, 25.04, 2018

Делегація мешканців Каскаду звернулася до секретаря міської ради Оксани Савчук, яка обиралася до міської ради по округу в тому мікрорайоні, з проханням зупинити знищення озера і будівництво на його місці школи.

Мешканці розповіли, що водойма біля дробилки на вулиці 24 Серпня – улюблене місце відпочинку і рибалки. Вони категорично проти осушення озера і будівництва на його місці початкової школи. 

Мешканці обурені, оскільки саме ініціювали зміну призначення землі з дачного масиву на малоповерхову забудову. Для цього від'єдналися від садового товариства "Бистриця Надвірнянська" й, запевняють, готові всією вулицею платити до бюджету відповідні податки на нерухомість. Але міська влада "під шумок" вписала будівництво школи у план території. 

"Ви собі затверджуєте свій садочок окремо, без нас. Це ваш садочок, бо ви є ініціатором! – вигукували мешканці. – Як можна в озеро запхати дітей?"

Мешканці побоюються, що за кілька років на цьому місці постане багатоповерхова забудова. Вони зазначають, що дитсадки, згідно з нормативними документами, можуть розміщуватися на перших поверхах багатоповерхових будинків. Таким чином, за кілька років, не знайшовши достатньо коштів у міському бюджеті на будівництво нового садка, місто звернеться до приватних забудовників.

Оксана Савчук сказала, що мікрорайон густо заселений і в ньому бракує садків та шкіл. При чому Каскад продовжує розбудовуватися, і вже за кілька років там зовсім не вистачатиме місць в освітньо-виховних закладах. За її словами, іншої вільної ділянки, яка є землею міської ради, для будівництва школи там нема.

"Ми хочемо зберегти територію під даний заклад як єдину можливу в мікрорайоні як таку. Іншої взагалі не існує, її більше нема, на жаль. І не я в цьому винна",  сказала Савчук.

Мешканці вигукували, що заяви Савчук  неправда і вони без проблем віддали дітей цього року у садки на Каскаді. Люди не розуміють, як можна будувати дитячий заклад на болоті. Також побоюються, що якщо засипати озеро, це погано позначиться на ґрунтових водах. У разі пожежі побоюються, що рятувальники не матимуть водойми, звідки брати воду, а у великому дачному масиві є близько тисячі будівель.

"Ми хочемо, щоб був запит від імені міської ради в Управління водного господарства України на те, щоб передати це озеро на баланс Водного господарства",  вимагали мешканці.

Чиновниця зазначила, що у разі, якщо на цьому місці буде будуватися школа, будуть запити в усі відповідні інстанції.

"Це не озеро, це кар'єр",  констатувала Савчук.

1

Також мешканці скаржилися, що через приватні земельні ділянки, згідно з пропонованим детальним планом території, планується будівництво дороги без відома власників. Савчук запевнила, що це питання буде відкориговано.

"Ви маєте свою позицію, а ми маємо свою думку, спираючись на потреби міста,  сказала Савчук.  Я вас розумію, я ж не проти природи, а за велику частину населення, яка там буде жити, за початкову школу".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: