fbpx

Франківців кличуть на акцію "Я хочу миру"

Суспільство 12:47, 19.09, 2018

У четвер, 20 вересня, о 12:00 у Івано-Франківську розпочинається відзначення Міжнародного дня миру.

"Я хочу миру!" – під таким гаслом Карітас Івано-Франківськ організовує Всеукраїнську акцію до Міжнародного дня миру. Розпочинається акція молитвою за мир у Меморіальному сквері, далі – піша хода до ЗШ № 26, де відбудеться відкриття муралу "Миру усім". Автори муралу – франківські художники Славко Хоменко та Олег Цьомко. Мурал створений за малюнком учениці 2-А класу ЗШ № 26 Божени Гринчак. Дівчинка брала участь у конкурсі "Намалюй мир", що організовував франківський Карітас цього літа. Завершується акція флешмобом – запуск повітряних кульок у небо  як символ миру в Україні.

Мета акції: започаткувати миробудівничі процеси у суспільстві, примирення та розбудова миру на місцевому та національному рівні, а також популяризація ідеї миробудування у суспільстві.

Програма: 
12:00 – 12:30 Меморіальний сквер 
• Панахида за загиблими воїнами АТО 
• Молитва за мир 
• Пісня-молитва "Боже великий, єдиний" у виконанні Муніципального камерного хору "Галицькі передзвони", художній керівник та диригент Ігор Дем'янець 
• Покладання квітів до могил загиблих в АТО 

12:45 – 12:55 
• Піша хода до ЗШ №26 (від Меморіального скверу через вул. Теодора Цьоклера)

12:55 – 13:30 ЗШ № 26
• Відкриття муралу "Миру усім" на стіні школи

• Флешмоб – запуск повітряних кульок з паперовими голубами миру у небо – як символ миру в Україні

До акції долучаються громадські організації з усієї України, які брали участь у Літній школі миробудування, що організовував франківський Карітас. Одеса, Сєвєродонецьк, Ужгород, Сімферополь, Кропивницький, Київ, Житомир, Бурштин, Суми, Чернівці, Тернопіль – у містах відбудуться заходи до Міжнародного дня миру в рамках Всеукраїнської акції "Я хочу миру!".

Франківський Карітас організовує акцію в рамках проекту "Об'єднуючи людей заради миру".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: