fbpx

Франківців кличуть на конкурс ІТ-проектів

Суспільство 10:06, 07.12, 2016

У вівторок, 6 листопада, в Івано-Франківську відбулася презентація другого етапу Національного конкурсу ІТ-проектів у сфері е-демократії EGAP Challenge. Проект фінансує Швейцарська конфедерація. Франківців запрошують долучитися й подавати цікаві ідеї.

Представник Фонду місцевого розвитку Катерина Шкльода розповіла, що обрали чотири області, які беруть участь у проекті: Дніпровська, Одеська, Вінницька, Волинська. Остання є меншою за інші, тому вирішили долучити до участі й інші області Західної України. В це число увійшла і Франківщина, пише Репортер.

Метою проекту, каже Шкльода, є використання технологій для покращення взаємодії влади та громадян.

"Програма є великою і включає у себе розбудову потенціалу, електронну демократію, національну політику", – говорить вона.

Сам проект EGAP Challenge – це конкурс ІТ-проектів. Катерина Шкльода запевняє: проект посилить зв’язок між громадянами та владою, залучить населення до публічного життя та сприятиме дискусіям. Учасниками можуть бути не тільки люди, які є професіоналами у цій сфері.

"Брати участь у проекті можуть усі охочі, для нас головне – ваша ідея. Якщо вона буде цікавою та креативною, то ми будемо раді бачити вас у нашій команді", – додає Шкльода.

Проект розрахований на три роки, в кожному по два-три цикли. Напрями можуть змінюватися, цьогоріч – інфраструктура міста, освіта, екологія та агропромисловість.

Перший етап відбудеться 10-11 грудня. Після цього зберуть команди, які мають ідеї, та обдумуватимуть їх два дні. Ті учасники, які  зможуть правильно сформувати свої ідеї, пройдуть тренінги, де більше дізнаються про подальшу роботу, а також отримають часткове фінансування.

11-12 лютого відбудеться презентація проектів, з них виберуть 12 кращих, по три у кожному напрямку. Фінал проекту буде 8-9 квітня, тоді й скажуть ім’я переможця.

Призовий фонд цього року становить два мільйони гривень.

Заявку можна подати на сайті програми та на сторінці у Facebook. Там же можна знайти більш детальну інформацію, яка стосується конкурсу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: