fbpx

Франківцям презентували мобільний додаток про місто

Стиль життя 13:03, 20.05, 2014

В Івано-Франківську презентували аплікацію на iOS та Android «Мобільний Івано-Франківськ». Завантаживши додаток, франківці отримають змогу переглядати останні новини міста, надсилати електронні звернення, зробивши фото камерою мобільного пристрою, робити запити публічної інформації, переглядати адміністративні послуги.

Координатор проекту Сергій Руденко розповів, що додаток передбачений для мешканців Івано-Франківська та туристів міста. Проектом передбачається розвиток е-демократії на території Івано-Франківська та надання мешканцям міста антикорупційних важелів.

За допомогою додатку користувачі зможуть впливати на процеси розвитку міста шляхом подання електронних звернень, запитів, скарг та за допомогою спец. коду контролювати хід їхнього виконання.

У додаток вбудований довідник з електронними адресами, інтернет-сайтами, адресами та телефонами керівників усіх держустанов, комунальних служб, медичних та освітніх закладів, — загалом у базі близько 500 контактів. 

Пошук телефонів службовців доступний  як за прізвищем керівника, так і за відділами.

1

Безпосередньо з додатку можна телефонувати на робочі номери службовців, у приймальню мера та інших чиновників. Працює і функція прямого надсилання електронних листів.

Також користувачі зможуть вибрати оптимальний маршрут до державної чи комунальної установи та розрахувати час, щоб туди дістатися, додаток за допомогою GPS прокладе маршрут та вибире вид транспорту, яким краще добратися до місця призначення.

2

Є в аплікації окремий розділ для туристів, де можна переглянути інформацію про готелі та сувенірні крамниці. 

3

Зможуть дізнатися гості міста і про популярні заклади харчування. Для тих, хто приїхав відпочивати, створенно окремий розділ "Розважальні заклади". 

Проект фінансувався за підтримки організації ПРООН, загальний кошторис склав 13,5 тисяч євро. Розробники пообіцяли не зупинятися на досягнотому, уже найближчим часом має з’явитися інформація про державні закупівлі місцевої влади.

Додаток можна завантажити за посиланням "Мобільний Івано-Франківськ".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: