fbpx

Фестиваль фізичних експериментів: франківським школярам показали "безпечний вогонь" та "міні-вулкан". ФОТО

Суспільство 11:47, 22.11, 2017

В Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбувся третій Фестиваль фізичних експериментів. Студенти, аспіранти та викладачі фізико-технічного факультету підготували для учнів шкіл області захопливе наукове дійство з цікавими лекціями, видовищними експериментами та конкурсами і цінними призами.

Відвідувачі мали змогу збагатити свої знання новими теоретичними матеріалами з фізики, зокрема лекція професора Івана Яремія зібрала чималу аудиторію охочих дізнатися про наноматеріали, моно- та полікристали, фулерени та інші цікаві сполуки і фізичні явища. Вчителям, які відвідали дійство разом із своїми учнями, теж не доводилося нудьгувати, адже вчитель-методист Олена Лозинська підготувала для них цікаву авторську лекцію, присвячену методиці шкільних фізичних експериментальних задач, інформує прес-служба університету.

Далі була найцікавіша частина фестивалю, на яку найбільше чекали майбутні науковці – демонстрація експериментів. Навчальні аудиторії та лабораторії були переповнені різними вимірювальними приладами, пробірками, технікою та літальними апаратами (які сконструювали самі ж студенти факультету), телескопами та дивовижними фотографіями космічних просторів, які надав астрономічний клуб "Юпітер", який вже став невід’ємною частиною  фестивалю.

Школярі у супроводі кураторів мали змогу на власні очі побачити дію рідкого азоту на різні речовини, "безпечний вогонь", "міні-вулкан", взаємодію струму з флуоресцентними лампами, дізнатись про роботу гіроскопа, зрозуміти принцип дії 3D-принтера та багато іншого. Учасники заходу також спілкувалися з організаторами фестивалю, ті із задоволенням пояснювали юним фізикам складні чи незрозумілі для дітей речі.

Самим тільки спілкуванням інтерактив не обмежився, адже школярі мали змогу не лише спостерігати за дійством, але й брати в ньому активну участь. У рамках програми заходу студенти фізико-технічного факультету підготували інтелектуальну гру "CleverGames", яка складалася із чотирьох турів, в кожному з яких було по декілька завдань. Тож школярі отримали чудову нагоду перевірити свої знання в галузі фізики, а найкмітливіші та найактивніші команди-учасники отримали цінні подарунки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: