fbpx

Галич запрошує на великодні фестини

Культура 11:11, 24.04, 2016

Музей етнографії Національного заповідника "Давній Галич" в рамках V етнографічного фестивалю "Галицька брама" запрошує 8 травня о 12.00 год. галичан та гостей міста на "Галицькі великодні фестини".

Давній Галич завжди дотримувався, відроджував та зберігав українські народні традиції. І вже традиційними у час Великодня стали мистецькі етнографічні свята в Музеї етнографії, які дозволяють відчути справжню атмосферу давніх народних звичаїв. Не є винятком і 2016 рік. 
8 травня Музей відкриє свою браму для учасників V етнографічного фестивалю "Галицька брама", в рамках якого проводитимуться "Галицькі великодні фестини".

Це своєрідний мистецький проект, у рамках якого майстри народної творчості та юні аматори матимуть можливість представити свої унікальні роботи, провести майстер-класи з розпису писанок. 
Крім того, гості матимуть змогу разом з учасниками дійства піти "Кривого танцю", заспівати гаївок, помилуватись парадом вишиванок та виставкою рушників з навколишніх сіл району та гостей, відвідати ярмарок декоративно ужиткового мистецтва, скуштувати смачних страв, приготованих на відкритому вогні, тощо.
Програма свята
12.00 год. – Початок роботи об’єктів торгівлі, виставки сувенірної продукції, майстер-класи з виготовлення сувенірів, частування медами, узваром та настоями з цілющих трав, приготування страв на відкритому вогні, огляд виставок, експозиції скансену та знайомство з майстрами декоративно-ужиткового мистецтва.
12.30 год. – Відкриття свята. Великодні забави – концертна програма за участю гостей фестивалю та фольклорних колективів району.

Організатори свята: Національний заповідник "Давній Галич", відділ культури Галицької райдержадміністрації, відділ освіти райдержадміністрації
Головні партнери: Галицька райдержадміністрація, Галицька районна рада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: