fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Галина Баранкевич презентувала новий кліп на пісню "Гімн Крилоській Богородиці"

Галина Баранкевич презентувала новий кліп на пісню "Гімн Крилоській Богородиці"

18:30, 31.07, 2014

Прикарпатська актриса та співачка Галина Баранкевич презентувала в Івано-Франківську відеокліп на пісню "Гімн Крилоській Богородиці".

Ідея зняти відеокліп на композицію "Гімн Крилоській Богородиці" з’явилася минулого року. Ініціювала її сама церква. Спочатку звернулися до Любові Солончак, яка і написала слова. А пошуки співачки, яка би змогла не лише виконати пісню, а й "прожити" її, зайняли певний час. З-поміж талановитих "голосів" співочого Прикарпатського краю обрали Галину Баранкевич, якій пропозиція дуже сподобалась.

"Так сталося, що кліп знімався під час тяжких подій, що відбуваються в країні. І геніальність цієї пісні полягає в тому, що вона написана три роки тому, а звучить, наче написана вчора чи сьогодні. Недарма у тексті ми звертаємось до Богородиці, щоб заступилась за нас", – розповідає Галина Баранкевич.  

Артистка зазначає, що відеозйомка проходила у трьох "храмах". Духовний – церква Успіння Пресвятої Богородиці, храм історії – Музей історії давнього Галича та храм культури – Івано-Франківський академічний обласний музично-драматичний театр імені Івана Франка. Усі три локації для Галини символічні.

Режисер кліпу Андрій Снімщіков зазначає, що "Гімн Крилоській Богородиці" не підпадає під стандарти звичайних відеокліпів:

"Прослухавши цю пісню, я зрозумів, що вона не підпадає під рамки простого відеокліпу. Тому ми вирішили зробити таку собі короткометражку із присмаком сьогодення".

Загалом над кліпом працювало близько 40 людей. Музика Ірини Батюк, аранжування здійснив Роман Калин.

Зазначимо, що пісня є символом Всеукраїнської патріаршої прощі до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої в селі Крилос, яка щороку проходить у першу неділю серпня. У цьому році проща пройде 2-3 серпня, участь у ній візьме Блаженніший Святослав (Шевчук). 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: