fbpx

Галицька Партія під Верховною Радою відзначилася сміливою заявою

Політика 16:54, 06.09, 2018

Сьогодні на площі Конституції в Києві зібралися кілька тисяч активістів та політиків з різних регіонів України. Акцію під назвою “Ні! Виборам за законом Януковича” організував рух “Чесно”. Участь у ній взяли різні демократичні політичні сили, серед яких і представники Української Галицької Партії.

Учасники вимагають скасувати старий виборчий закон, який запровадили у 2011 році за прямою вказівкою Віктора Януковича, та ухвалити у другому читанні проект Виборчого кодексу (№3112-1), що передбачає проведення парламентських виборів за пропорційною системою з відкритими регіональними списками.

Цікаво, що Галицька Партія – єдина, яка вимагає більшого, ніж відкриті списки. Від початку процесу реформування виборчих законів на масових акціях у регіонах та в Києві "галичани" наголошували: щоб перезавантажити владу по-справжньому, в Україні має бути знижено прохідний бар’єр до ВРУ, дозволено меншим партіям блокуватися на виборах, обмежено передвиборчу рекламу на телебаченні.

Свою позицію щодо невідкладного ухвалення виборчої реформи висловив голова Політради Української Галицької Партії Роман Лозинський:

"Пройшло 4 роки роки після Майдану. А ми досі живемо за правилами Януковича. Ми повинні обирати інших політиків, а у Верховній Раді повинні сидіти інші депутати. Виборча реформа – це і є справжня зміна системи. Зміна системи, що дасть Україні шанс на майбутнє!"

1

Роман Лозинський

"У Верховну Раду мають йти чесні люди. Це забезпечить новий Виборчий кодекс, який 302 депутати та Президент України пообіцяли прийняти. Відкриті списки унеможливлять щедре засівання округів гречкою чи іншими продуктами, а корупціонерам буде вкрай важко стати народними депутатами. Тому Українська Галицька Партія виступає за нову виборчу реформу та захищає право на чесні вибори та гідне майбутнє для України та українського народу. Наша сила в нас самих, світ належить до сильних", – додає голова Івано-Франківської міської організації УГП Олег Саїк.

2

Олег Саїк

Організатори акції під ВРУ говорять, що прийняття Виборчого кодексу спонукатиме політичні партії ретельніше відбирати кандидатів, а нові обличчя та ідеї матимуть змогу нарешті увійти в політичний процес.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: