fbpx

"Газпром" перевів Україну на передоплату

Економіка 10:10, 16.06, 2014

З 10:00 за московським часом "Газпром" запровадив режим передоплати за постачання газу для "Нафтогазу України" і подав до Стокгольмського арбітражу позов до НАК "Нафтогаз України" про стянення боргу в сумі 4,5 млрд дол.

Про це повідомляє офіційний сайт компанії.

"Рішення прийнято з причини хронічних неплатежів "Нафтогазу України". Прострочена заборгованість компанії за поставлений російський газ становить $4,458 млрд", – зазначено в повідомленні.

За інформацією "Газпрому", 1,451 мільярда доларів Україна заборгувала за листопад-грудень 2013 року, а 3,007 мільярда доларів – за квітень-травень 2014-го.

"Газпром" також звернувся до Стокгольмського міжнародного арбітражу з позовом до НАК "Нафтогаз України" про стягнення цієї заборгованості. 

З 9:00 за київським часом "Газпром" постачатиме природний газ Україні тільки в тому обсязі, який був попередньо оплачений відповідно до умов договору. 

При цьому "Нафтогаз України", йдеться в повідомленні, зобов'язаний забезпечити транзит газу в треті країни відповідно до чинного контракту від 19.01.2009 року. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: