fbpx

Генпрокуратура перевіряє причетність політичних партій і нардепів до сепаратизму

Політика 14:23, 31.05, 2014

Генпрокуратура розпочала перевірку діяльності окремих нардепів і політичних партій щодо причетності до подій, пов'язаних із сепаратизмом на Півдні та Сході України.

Про це сьогодні, 31 травня, заявив в. о. Генерального прокурора України Олег Махніцький, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ГПУ.

"Мова йде про народних депутатів, депутатів місцевих рад та представників політичних сил, які своїми діями та висловлюваннями закликають до порушення територіальної цілісності України та повалення конституційного ладу в нашій державі", – зазначив він.

Махніцький повідомив, що на сьогоднішній день до Верховної Ради вже внесено три подання про притягнення народних депутатів до кримінальної відповідальності за сепаратизм. Стосовно перспективи подання до суду з приводу заборони окремої політичної партії він нагадав, що це питання належить виключно до компетенції Міністерства юстиції. 

"У разі здобуття необхідної доказової бази щодо причетності політичних партій до сепаратизму відповідні матеріали будуть передані до Міністерства юстиції, яке уповноважене звертатися до суду з позовом про заборону діяльності партії", – зазначив в. о. Генпрокурора.

Нагадаємо, в червні ГПУ передасть до суду справу про розстріл активістів на майдані Незалежності в Києві, по якій проходять троє співробітників ''Беркуту''.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: