fbpx

Глава Генштабу проти скорочення армії і заміни мобілізованих контрактниками

Суспільство 16:59, 30.08, 2015

Начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко не згоден з тими, хто пропонує замінити 250-тисячну армію, що комплектується за мобілізацією, 50-тисячною армією контрактників.

Про це Муженко заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" .

"Я не згоден з тими, хто пропонує замінити 250-тисячну армію, що комплектується за мобілізацією, 50-тисячною армією контрактників", – заявив Муженко.

За його словами, чисельність, необхідна для реагування на існуючі військові загрози,  прорахована і обґрунтована.

"Наведу приклад: на сьогодні лінія зіткнення становить близько 500 кілометрів. 50 тисяч  це 100 військовослужбовців на один кілометр. Чи достатньо цього, щоб утримувати таку лінію фронту? З урахуванням оперативної побудови і усіх канонів військової науки? Луганська і Донецька області  не єдиний загрозливий напрям. Є схід, є північ, є південь. Ситуація об'єктивно вимагає мати численну армію",  підкреслив начальник Генштабу.

Не варто забувати, відзначив Муженко, що "п'ята частина від загальної кількості  це цивільні працівники. У нас є структури забезпечення, вищі військові навчальні заклади, військкомати, експлуатаційні управління, інші структури, які комплектуються і військовослужбовцями, і цивільними".

За його словами, практично половина від загальної чисельності Збройних Сил  це підрозділи і військові частини у складі бойових угруповань. У тому числі угруповань протиповітряної оборони, військово-морських сил на приморському напрямі.

"Я стверджую, що за співвідношенням бойових частин і частин забезпечення ми на рівні передових країн світу",  підкреслив Муженко.

До того ж, як відзначив начальник генштабу, в українській армії військовослужбовці за контрактом становлять приблизно 30% від загальної кількості. Офіцерів, які уклали контракт,  практично половина від загального складу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: