fbpx

Голова Коломийської райради приховано агітував на концерті, організованому місцевою владою

Політика 10:59, 23.10, 2015

У рамках мистецької акції "Подарунок рідному місту" за підтримки Коломийської райдержадміністрації 21 жовтня у Коломиї відбувся концерт духового оркестру Івано-Франківського музичного училища ім. Дениса Січинського.

Перед завершенням заходу з промовами виступили голова Коломийської РДА Любомир Глушков та голова Коломийської районної ради Богдан Болюк, який, на відміну свого колеги з РДА і паралельно кандидата на посаду міського голови Коломиї, не втримався від висловлювань, які містять ознаки агітації, пише КУРС з посиланням  на прес-службу ОПОРИ.

Під завершення заходу Богдан Болюк у своїй промові  згадав про вибори та про те, з ким йому найкомфортніше працюється. "Зараз ідуть вибори до нашого міста. Ви знаєте, дуже багато є кандидатів, дуже достойних людей. Але я, так по житті склалося, що я з багатьма працював і дуже знайомий, і по житті я хочу сказати – найкомфортніше мені працюється з Любомиром Олексійовичем. І дійсно, ця людина має майбутнє, і вона, дійсно, якщо Бог дасть, вона дуже зробить багато і для Коломиї, і Коломийського району", – сказав у промові Богдан Болюк.

"Зважаючи на те, що Законом передвиборна агітація визначається як здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за кандидатів, я у словах голови райради вбачаю ознаки агітації. Крім того, вважаю, що такі дії посадової особи можуть містити ознаки порушення обмеження щодо проведення агітації, встановлених частиною 2 статті 60 Закону України "Про місцеві вибори", оскільки чиновник також є кандидатом у депутати Коломийської районної ради, а Закон забороняє такій категорії осіб для агітації використовувати ресурси за місцем роботи, в тому числі й офіційні заходи", – наголосив Іван Маруняк, координатор ОПОРИ на Івано-Франківщині.

Нагадаємо, що мистецька акція "Подарунок рідному місту" започаткована відділом культури Коломийської районної державної адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: