fbpx

Голова Косівського райсуду безкоштовно отримала ділянку і квартиру

Суспільство 15:24, 20.06, 2014

Новообрана голова Косівського районного суду Марія Крилюк має земельну ділянку та квартиру прямісінько у центрі міста. Все це вона отримала безкоштовно, будучи ще рядовим суддею, з легкої подачі тутешньої міськради.

 

Про це йдеться у сюжеті Марічки Карпи для підпроекту «Народний контроль. Спецвідрядження» на телеканалі ZIK.

Голову районного суду на Косівщині знають усі, адже довгі роки Марія Крилюк була тут суддею. Але от відгуки про неї – не найкращі. Шлях до її квартири у центрі міста можна знайти по написах на стінах «Крилюк – хабарник» чи «Крилюк – зло». Та й сусіди у районного судді багатослівні.

«Так, Марія Крилюк, суддя, живе у нашому будинку. Як зайдете в під'їзд, одразу побачите найгарніші двері. Це будуть її. Живе вона тут давно, але з сусідами ніколи не розмовляє. Навіть «добрий день» нікому не скаже», – обурюються сусіди пані Крилюк.

Вдома застати пані Марію журналістам «Спецвідрядження» так і не вдалося. Вони кілька разів дзвонили до неї в двері, однак, незважаючи на те, що з квартири долинали звуки, до журналістів ніхто не вийшов.

До слова, квартира у центрі міста Марії Крилюк дісталась безкоштовно.

А біля дому припаркована автівка «Міцубіші Аутлендер». Сусіди розповіли, що нею їздить чоловік судді. Також пані Крилюк мала автомобіль. Однак кілька років тому авто згоріло разом із гаражем. Косівчани впевнені: це до Марії Крилюк таки дістався вогонь народного гніву – обурені люди віддячили судді за один із нечесно ухвалених вироків.

Дізнались журналісти "Спецвідрядження", що, крім квартири в центрі Косова, має суддя і земельну ділянку прямісінько навпроти суду та, схоже, збирається зводити там новий гараж. До речі, землю, за щасливим збігом обставин, Марія Крилюк отримала також безкоштовно.

«Ділянка для будівництва гаража була надана ще у 2005-му році рішенням сесії міської ради. Вона тоді звернулась із клопотанням, і їй безкоштовно передали у власність тут землю», – повідомив спеціаліст-землеупорядник 1-ї категорії Косівської міської ради Михайло Риптик.

На запитання журналістів, чи реально будь-якому мешканцю Косова отримати ділянку, у міській раді тільки розводять руками: мовляв, усю «нічийну» землю уже роздали. Вільних ділянок для усіх охочих немає.

Говорять косівчани і про бізнес нелюбої на Прикарпатті судді. Зокрема, чоловік, який захотів залишитися невпізнаваним, розповів про будівлю біля старого Косівського районного суду:

«Вона звела цю будівлю всупереч усім архітектурним нормам. Бачите, відстань між будинками – 30 сантиметрів. А має бути хоча б півтора метра, не дотримані антипожежні норми. Це все в обхід сесії побудовано і оформлено на рідну сестру Крилюк, адже на себе не могла. Там облаштували аптеку, зубопротезну станцію і на верхньому поверсі – рентген», – повідомляє чоловік.

Має родина Крилюків і затишний будиночок в селі Шешори. Серед гірської природи і якнайдалі від людського ока заховалась невеличка, однак затишна дача Крилюків. А поруч – велика територія, яку саме зібрались обгородити парканом. Жінка, яка назвалась мамою, та чоловік, який представився братом Марії Крилюк, проганяючи непроханих журналістів, розповіли, що їхня територія простягається на 18 гектарів. Тим часом, як в мальовничих Шешорах лише одна сотка землі коштує аж п‘ять тисяч доларів.
 

Сама Марія Крилюк від коментарів журналістам відмовилась, мовляв, зараз вона на лікарняному.

«Я не даю жодних коментарів – зараз я на лікарняному», – телефоном повідомила журналістам пані Крилюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: