fbpx

Головний архітектор області пропонує не скорочувати штат працівників галузі

Суспільство 16:55, 13.06, 2014

На органи містобудування та архітектури, як і на будь-які інші, покладено чимало завдань та обов'язків. Та їх структура і чисельний склад залишає бажати кращого. Головний архітектор області Ігор Чолій закликає не скорочувати працівників органів архітектури.

Забезпечення місцевими органами влади належної структури органів містобудування та архітектури вкрай важливе, оскільки фахівці цих структурних підрозділів надають адміністративні послуги передбачені у галузі архітектури жителям відповідних адміністративних районів. Ігор Чолій переконаний, що один районний архітектор не в змозі впоратись з таким обсягом навантажень:

"Видача на безоплатній основі протягом десяти робочих днів будівельних паспортів забудови земельних ділянок; видача на безоплатній основі протягом 7 робочих днів містобудівних умов та обмежень забудов земельних ділянок; видача паспорта прив'язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності тощо. Разом з тим, органами архітектури опрацьовується ряд земельних питань на предмет відповідності містобудівній документації. Впоратись із цією усією роботою одному районному архітектору, на якого припадає близько 60 населених пунктів, неможливо. Він навіть у відпустку не може піти. Така ситуація, наприклад, склалася у Надвірнянському районі, що викликало вмотивовані скарги жителів району", – обурюється Чолій.

Зазначимо, раніше усю технічну документацію та графічні матеріали в районах та містах обласного значення виготовляли архітектурно-планувальні бюро, які функціонували при органах архітектури, зі штатом працівників 8-15 осіб на платній основі. 

Тому недостатнє кадрове забезпечення, насамперед районних, спеціально уповноважених органів містобудування та архітектури (на рівні районів у штатах по 1-3 особи) із тенденцією до скорочення працівників негативно впливає на результати та якість роботи органів архітектури в цілому.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: