fbpx

Головний податківець країни вважає прикарпатських бізнесменів дисциплінованими платниками

Економіка 11:26, 01.12, 2014

Івано-Франківськ з робочим візитом відвідав Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус.

Керівник відомства провів нараду з працівниками територіальних органів ДФС в Івано-Франківській області, на якій розглянули результати роботи податківців і митників регіону та окреслили напрямки діяльності в майбутньому. Крім того, Ігор Білоус обговорив з учасниками зустрічі питання реформування податкової системи України, проінформував про перші кроки, спрямовані на досягнення європейського рівня оподаткування, повідомляє КУРС із посиланням на Головне управління ДФС в Івано-Франківській області.

За словами посадовця, прикарпатські бізнесмени в більшості є дисциплінованими платниками податків, усвідомлюючи, що їх платежі до бюджетів усіх рівнів є важливими для своєчасних соціальних виплат населенню та запорукою економічної безпеки держави. При цьому керівництво відомства добре розуміє проблеми, з якими стикається бізнес за нинішньої економічної ситуації.

"Економіка скорочується, падає споживання, розрегульовано фінансову систему, підприємствам бракує обігових коштів, – зазначив Ігор Білоус.  За таких умов бізнес піде в тінь, або взагалі припинить свою діяльність".

Голова ДФС України повідомив, що на сьогодні триває робота з реформування податкової системи, вже підготовлено та внесено на розгляд Верховної Ради України ряд законопроектів, які дозволять змінити ситуацію. 

"Можу впевнено сказати: ми готові до реформ. Підготовлено законопроекти, які передбачають спрощення податкової системи, зменшення податкового навантаження, створення сприятливих умов для ведення бізнесу та виведення економіки з тіні, – зазначив керівник фіскальної служби. – Думаю, протягом двох-трьох місяців ми побачимо перші позитивні результати від проведеної роботи". 

Крім того, Ігор Білоус наголосив на важливості налагодження конструктивного діалогу з громадськими організаціями, бізнес-асоціаціями, незалежними експертами та громадянами з активною позицією, адже їхня думка є важливою в процесі здійснення реформ.

"На сьогодні тривають зустрічі й консультації з представниками бізнес-середовища, з експертами, вивчаються найбільш критичні зауваження бізнесу до запропонованої реформи податкової системи, – зазначив він. – Переконаний, що лише спільними зусиллями влади та бізнесу ми зможемо досягнути позитивних результатів".

Начальник Головного управління ДФС в Івано-Франківській області Ірина Столярик відзначила конструктивну співпрацю, яка налагоджена з представниками громадськості та бізнесу Прикарпаття.

"Ми проводимо зустрічі з громадськістю, обговорюємо проблемні питання, які виникають в процесі ведення бізнесу, та намагаємось спільно їх вирішувати. Обговорено Концепцію реформування податкової системи з врахуванням останніх ініціатив ДФС України та напрацьовано близько сорока пропозицій щодо удосконалення податкового законодавства та податкової системи в цілому",  зазначила вона.

За словами очільника обласної фіскальної служби, представники громадськості та бізнесу не лише беруть участь в процесі підготовки пропозицій щодо зміни чинного законодавства, а й активно допомагають в питаннях реформування фіскальних органів Івано-Франківщини, здійснюють громадський контроль за їх діяльністю. Все це, переконана Ірина Столярик, сприятиме ефективній роботі працівників відомства в напрямку наповнення бюджету, виключаючи необґрунтоване втручання в діяльність суб’єктів господарювання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: