fbpx

Голову ІФОДА Гончарука можуть звільнити за близькість до групи "Приват" і сірість – ЗМІ

Політика 17:20, 02.06, 2015

Готуються документи на звільнення голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олега Гончарука.

Про це повідомляє джерело столичного видання Depo.ua у БПП.

За даними співрозмовника видання, напередодні початку передвиборчої кампанії до місцевих рад БПП політично вигідно призначити на посаду голови Прикарпатського регіону яскравого політика, що зможе підтримати імідж президентської партії.

“Олег Гончарук не є яскравою політичною фігурою із Блоку Порошенка, більше того, він має потужні контакти із групою “Приват”. Оскільки люди Коломойського зараз активно розбудовують власну політичну структуру та мають намір зосередитись на Західній Україні під час місцевих виборів, наявність у них адмінресурсу може зашкодити проведенню цих виборів чесно”, – зазначає співрозмовник у БПП.

25 березня Ігоря Коломойського було звільнено з посади голови Дніпропетровської ОДА, після скандалу, пов’язаного із контролем за державним підприємством “Укрнафта”, виплату дивідендів якого блокувало керівництво компанії, підконтрольне Коломойському. Президент Порошенко пояснював своє кадрове рішення необхідністю віддалити олігархів від державної влади.

Минулого тижня Президент Петро Порошенко звільнив з посади голову Одеської ОДА Ігоря Палицю, який був призначений саме за пропозицією та за підтримки Коломойського. Тепер Одеську ОДА очолює екс-президент Грузії Михаїл Саакашвілі.

Нагадаємо, Олега Гончарука було призначено на посаду голови Івано-Франківської ОДА у вересні минулого року.

Варто зазначити, що джерело столичного видання перебільшує близькість Олега Гончарука до групи Приват. Значно більше підстав вважати Гончарука ставлеником нардепів від БПП Анатолія Матвієнка та Михайла Довбенка. У команді голови ОДА також відсутні “приватівці”. За інформацією КУРСу, у середовищі, близькому до групи Приват на Прикарпатті, Гончарука не вважають “своєю людиною” і як управлінця оцінюють невисоко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: