fbpx

Гончарук лякає голів РДА звільненням за борги по зарплаті перед бюджетниками

Суспільство 11:19, 24.04, 2018

Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук вимагає від керівників районів погасити борги по зарплатах до кінця травня.

Про виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, використання бюджетних коштів на підприємствах, в установах і організаціях області йшлося сьогодні на засіданні колегії Івано-Франківської ОДА.

Керівник апарату ОДА Роман Маланій зазначив, що станом на 19 квітня є заборгованість із виплат зарплат бюджетним працівникам, яка складає 42 млн грн, з них 6 млн грн – прострочений борг.

В Івано-Франківську виплата зарплат тримається на рівні 82%, що є невеликим показником відносно області.

281 млн гривень спрямували на виплати зарплат по області у минулому році.

Маланій зауважив, що в деяких районах області виділили кошти на програми, які не є першочерговими, як, наприклад, на соціально-економічні, культурні, або ж дали гроші на діяльність громадських організацій. 

Після доповіді Маланія голова ОДА Олег Гончарук почав піднімати представників керівництва найбільш проблемних районів – Городенківського, Тлумацького, Косівського – і вичитувати їх за недоцільні витрати. 

"Як можна спрямовувати кошти не на виплату заробітної плати, а на інші цілі? Це недопрацювання керівника!" – сказав Гончарук.

"До кінця травня або платимо гроші, або звільняємо місце!" – Гончарук поставив ультиматум голові Городенківської РДА Роману Жичицькому

Гончарук доручив головам райдержадміністрацій вирішити проблему із виплатами зарплат у місячний термін і до кінця травня підготувати доповідні записки по кожному району. Заслухають їх 30-31 травня.

Також голова ОДА доручив підготувати листи до Кабміну про притягнення до дисциплінарної відповідальності керівників районів, які допускають заборгованість із виплати зарплат.

Керівник обласного департаменту охорони здоров’я Микола Стовбан повідомив, що у 42 медичних закладах до кінця року не вистачає 17 млн грн.

"Спільно працюємо, шукаємо алгоритми, як ми можемо вирішити проблему, яка в нас виникла вже у п’ятому місяці", – звернувся Гончарук до медиків, а потім закликав керівників районів шукати шляхи вирішення проблеми.

За словами Стовбана, не передбачається заборгованості з виплати зарплат в Івано-Франківську, Коломийському, Богородчанському, Снятинському, Надвірнянському та Галицькому районах. В інших районах будуть проблеми. 

"Картина є неприйнятною, тому до кінця травня ви, Ігоре Михайловичу, – звернувся Гончарук до свого заступника Ігоря Пасічняка, – несете персональну відповідальність за вирішення цих питань".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: