fbpx

Гончарук попросив у Гройсмана автобуси підвищеної прохідності для гірських шкіл Прикарпаття

Суспільство 09:25, 23.03, 2018

Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук пропонує внести доповнення до Державної програми "Шкільний автобус", які би передбачали можливість випуску автобусів підвищеної прохідності для загальноосвітніх шкіл, розташованих у гірській місцевості.

Про це під час робочої поїздки на Прикарпаття Прем’єрміністра України Володимира Гройсмана сказав голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 

"Однією з головних причин повільного розвитку гірських районів є неналежна дорожня інфраструктура. Якщо розглядати проблему у розрізі освітньої галузі, то варто виокремити, що третина учнів області навчаються саме в гірській місцевості, а це майже п’ятдесят тисяч школярів. Специфіка регіону є такою, що дуже часто учні змушені добиратися до місця відправки шкільного автобуса важкодоступними шляхами, де прокласти дорогу неможливо. Ці випробування проходять більш як шість відсотків учнів, які потребують довезення до школи. Інколи цей шлях може становити близько дев’яти кілометрів. Більше того, добираючись до школи, учні продовжують їхати шкільним автобусом по бездоріжжю", – наголосив очільник області.

За словами Олега Гончарука, альтернативою може бути внесення доповнень до Державної програми "Шкільний автобус", які би передбачали можливість випуску автобусів підвищеної прохідності для загальноосвітніх шкіл, розташованих у гірській місцевості.

"Сьогодні спільно з Міністерством освіти та науки України ми готові надати конкретні пропозиції щодо внесення змін до нормативно-правових документів, які регулюють діяльність навчальних закладів", – додав Олег Гончарук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: