fbpx

Громада Тлумаччини придбала для українських військових безпілотник за 30 тисяч гривень

Суспільство 17:22, 18.12, 2014

У Тлумачі відбулося освячення та вручення безпілотника FPV Raptor військовослужбовцю, учаснику антитерористичної операції Миколі Дземану.

Він раніше працював секретарем Долинської сільської ради, а у серпні цього року був мобілізований до лав Збройних сил України. В одному із боїв у зоні АТО був поранений. Після лікування Микола пройшов спеціальне навчання та здобув сертифікат на керування безпілотним літальним апаратом, який використовується для розвідки і спостереження у важливих військових операціях, повідомляє КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.
 

Військовослужбовець звернувся до голови райдержадміністрації Володимира Габурака з проханням посприяти у закупівлі безпілотника. Апарат придбаний за кошти Благодійного фонду оборони Тлумаччини та громади села Долина. Його вартість становить близько 30 000 гривень.

Володимир Габурак подякував усім, хто долучився до важливої  справи, та зауважив, що така зустріч є одним з прикладів цілеспрямованого використання благодійних коштів і робота у цьому напрямку буде продовжуватися.

"Сподіваємося на якнайшвидше повернення Миколи додому та використання цього безпілотника з мирною метою – для фотозйомки прекрасних краєвидів села Долина та Дністровського каньйону", – сказав голова райдержадміністрації.

Чин освячення літального апарату здійснили декани Тлумацьких деканатів УГКЦ о. Павло Дутчак та УАПЦ о. Василь Стадник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: